Media Player Classic 1.7.18 download – видео плейър

0
1188
Media Player Classic си отива

Media Player Classic е известен мултимедиен плейър с отворен код, който поддържа огромен брой формати.

Media Player Classic 1.7.18 download - видео плейър 1

Media Player Classic се опитва с лесен интерфейс и лекота да предостави всички необходими функции по възпроизвеждането на мултимедия, дори и повече. Базиран е на DirectShow архитектурата и предимно използва неговите декодиращи филтри.

Инсталацията е наистина много лесна и приключва за нула време. След това ни посреща един семпъл интерфейс, който наподобява тези на другите мултимедийни плейъри, като са оставени само основните функции като плей, стоп, пауза, превъртане назад и напред, усилване на звука и информация за оставащо и общо време на възпроизвеждания файл.

Интересното тук е, че ако на потребителя му липсват различни елементи в основния панел, то той лесно може да ги добави. Файловете, които искаме да възпроизведем с Media Player Classic се зареждат много лесно, като може да се използва опцията от менюто, която отваря файлов браузър, чрез който указваме желания файл или просто с влачене в основния прозорец на програмата.

Media Player Classic

 

Задължителната функция за всеки един мултимедиен плейър за работа с плейлисти тук също я има, като чрез плейлист мениджър могат да бъдат създавани плейлисти, да се вмъкват плейлисти от други формати, дори и от Windows Media Player, да се изтриват плейлисти, както и отбелязването на любими.

Поддържаните формати са неизброими, сред които са AVI, MPEG, XVID, SWF, DIVX, AAC, MP4, MO3, MOV, FLV, GP3, DVD, VCD, SVCD, MP3, FLAC, CDA, AC3, WAV, WMA, OGG, AMR, както и множество формати за субтитри.

Media Player Classic предлага още много функции, които много потребители намират за полезни като увеличаване на картината, AutoFit, Pan&Scan, прилагане на различни филтри, прилагане на shaders ефекти при рендиране, избор на видео и аудио писта, настройки на поведението след приключване по възпроизвеждането на файл, използване на визуални пресети, множество опции по рендирането, даване на детайлна информация за заредения файл, смяна на езика, настройка на различни клавишни комбинации и още безброй възможности.

Прочетете още:  Qmmp 0.12.1 / 1.3.1 Final download - аудио плейър

Въпреки семплия си външен вид, Media Player Classic е един изключително мощен мултимедиен плейър, който в комбинация с ниските използвани ресурси, простотата на работа с него и множеството предоставени опции, го правят задължителен избор за голяма част от потребителите. Плейърът има и portable версия, която не се нуждае от инсталация.
Промени спрямо миналата версия:

spoiler:
Updates:
Updated LAV Filters to v0.72-3-gb951d
Updated Little CMS to lcms2.9rc1-36-gc2a1cd9
Updated RapidJSON to v1.1.0-401-g129d19ba
Updated ResizableLib to v1.5.1
Updated MediaInfo DLL to v18.08
Changes/additions/improvements:
Dragging the seekbar is now much more responsive.
Further improved the behavior of fast seek (to keyframe).
For example when using any of the jump hotkeys (such as RightArrow), the maximum inaccuracy is now 30% of jump size.
Add multiple monitor support for ICC color management.
Changed default subtitle font to Tahoma. This should fix a problem that causes certain Unicode characters to be displayed as squares.
Support for parsing URLs with youtube-dl.exe to directly stream audio and video from Youtube and many other websites.
It is recommended to put youtube-dl.exe in the MPC-HC directory or in the Windows directory (or any other directory that is in %PATH%).
Fixes:
Fixed hiding of playlist when launching in fullscreen.

Лиценз: Безплатен/GPLV3

Download: Media Player Classic Home Cinema 1.7.18 x86

Download: Media Player Classic Home Cinema 1.7.18 x64

Download: Media Player Classic for Win2k/XP 6.4.9.1 Revision 107

Download: Media Player Classic 6.4.9.1 Build 20081210

0/5 (0 Reviews)