RStudio 1.0.136 download

0
1061
RStudio 1.0.136 download

RStudio е набор от дивелъпмънт инструменти, което е оптимизирано за R програмния език, която е налична за Linux Mac OS X и Windows.

RStudio 1.0.136 download 1

Представлява интегрирана среда за разработване (IDE) за R. Програмата ви позволява да компилирате код, да създавате скриптове, да създавате диаграми и графики, да работите с различни datasets, в среда с особено големи възможности.

RStudio има серия от мощни инструменти, които спомагат за създаването и разработването на програми на R език, например анализиращ софтуер. Той може да създава както линеен код, така и да генерира графика.

RStudio

 

Програмата включва конзола с много опции, синтактичен редактор с highlighting, директно изпълнение на кода, инструменти за графики и диаграми, запис на историята, дебъгинг и workspace monitoring. Текстовият редактор в RStudio поддържа auto-code completion и smart indentation.

Програмата ви помага в организирането на вашата работа, като запазва данните и създава проекти за всяка отделна задача. Всеки от проектите може да съдържа различни файлове като R скриптове, R Markdown, обикновен текст, C++ сорс код, R презентации, R HTML и много други.

Промени спрямо миналата версия:
Improved sizing of htmlwidgets in R Notebooks
Allow changing to R Notebook mode without closing and reopening the file
Add support for knitr code chunks defined in external .R files

Лиценз: Безплатен/GPL

Dowbload: RStudio 1.0.136

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  AutoIt 3.3.14.2 download
Предишна статияaMule 2.3.1 download
Следваща статияAutoIt 3.3.14.2 download
Mozo
Интересува се от музика, компютри и компютърни игри. През свободното си време пише статии, чете книги, свири на китара и подкарва Windows игри на Linux. Работи като системен администратор предимно на Linux машини.