Process Hacker 2.39.124 download

0
915
Process Hacker 2.39.124 download

Process Hacker е мощен инструмент, с който всеки потребител може да наблюдава процесите на операционната си система в детайли и да се предпазва от различен зловреден код.

Process Hacker 2.39.124 download 1

В повечето случаи вграденият Task Manager в Windows върши добра работа, но има случаи, когато на потребителя са му нужни по-мощни инструменти, за да може да идентифицира в детайли процесите, които са стартирани в операционната система, което може да му помогне да открие зловреден код, вируси, червеи, троянци и пр.

Именно такъв инструмент е Process Hacker, с чиято помощ по лесен и разбираем начин може да се извлече всякаква полезна информация за стартираните процеси, както и да се извърши дебъгинг и да се следи системата в реално време.

Инсталацията е абсолютно безпроблемна и много бърза, като се предлагат някои полезни опции са инсталиране на различни модули.

След като стартираме Process Hacker още на пръв поглед се забелязва огромното количество информация което той предоставя. Интерфейсът е семпъл, като в основния прозорец се дава информацията, която е концептуално свързана в зависимост от направения избор, а в горната част се помещава меню, а под него различни табове, от които може да се осъществи бързо наблюдение на процесите, на сервизите, на мрежата, на диска, да се стартират различни полезни приложения.

Process Hacker

 

Процесите в основния прозорец са изложени в дървовиден вид, което е много полезно, защото така може да се види в подробности кой откъде идва. За по-добра ориентация различните категории са оцветени в различни цветове.

Ако се избере табът Services потребителят може да види детайлна информация за стартираните сервизи, с техния статус, име, тип и стартов тип. В таба Network може да се види информация за мрежата, какви процеси я използват, техните отдалечени адреси, както и портовете, които използват и от кой процес идват. В Disk таба се дава много полезна информация за процесите, които пишат по диска, техните имена, с каква скорост пишат, както и приоритетът им.

Прочетете още:  AIDA64 Business Edition 6.25.5400 Final download - инициализиране хардуер

Полезен инструмент е System Information, който също се помещава в един от табовете под основното меню. Там се получава информация в реално време за използването на процесора, на оперативната памет (RAM), статистика за I/O операциите (Input/Output), ниво на използване на графичния процесор (видео картата), диска и мрежата. Изобразени са в графичен вид, като всеки един потребител лесно може да придобие представа и да се ориентира. При слагане на мишката върху графиката, се показва информация за това кой е процесът, който е натоварил системата точно в този момент, с проценти, дата, час и име.

Както може да се очаква, с Process Hacker могат да се спират различни процеси, както и цяло дърво от процеси, да се стартират нови, да се поставят в режим на съспенд, да се рестартират, както и да се настрои броят на процесорните ядра, които могат да се използват от конкретен процес.

Process Hacker е изключително мощен инструмент, който дава много богата информация в различни аспекти по един лесен и разбираем начин. Интерфейсът е организиран по много добър начин, което дава възможност той да бъде използван дори и от начинаещи потребители. Програмата има и portable версия, която не се нуждае от инсталация Process Hacker Portable.

Промени спрямо миналата версия:

Improved compatibility with security and anti-cheat software
Added ability to edit process environment variables
Fixed .NET process detection

Лиценз: Безплатен/GPLV3

Download: Process Hacker 2.39.124

0/5 (0 Reviews)