TreeSize 7.1.3 Final download – анализиране на заето пространство на хард диск

0
1148
TreeSize 7.0.5 Build 1407 Final download - анализиране на заето пространство на хард диск

TreeSize е инструмент за Windows, с който може да се анализира заетото място на хард диска, като се получи детайлна информация, в разбираем вид.

TreeSize 7.1.3 Final download - анализиране на заето пространство на хард диск 1

С интуитивния си интерфейс тази програма помага на потребителя по един лесен и разбираем начин да прегледа заетото място на хард диска.

TreeSize е особено полезен в случаите, когато има голямо количество заето пространство с неизяснен произход. Посредством програмата лесно може да се проследи в коя директория се корени проблемът.

Инсталацията е безпроблемна и лесна като се предлагат някои опции като промяна на директорията за инсталацията, създаване на шорткъти, създаване на контекстно меню. При последната стъпка се предлага и опция програмата да бъде стартирана като администратор. Ако бъде стартирана от обикновен потребител, при проблем с достъпа до дадена директория, програмата отново ще попита дали да бъде стартирана чрез администраторския акаунт, като може да се настрои това съобщение да не се появява повече.

Интерфейсът е приятен и потребителите лесно могат да се ориентират при работата си с програмата, дори и при първата си среща с този продукт. В дясната част са представени директориите в дървовиден вид, като по този начин лесно могат да бъдат достъпвани и избирани според конкретните нужди.

TreeSize

За всяка една папка или файл се дава детайлна информация, като размер, име, ако е папка колко файла съдържа, колко процента заема от родителската папка и кога е имало модификация за последно, като може да бъде включена опцията да се показва дори и точен час.

При избиране на контекстното меню, на избран елемент, също могат да бъдат избрани полезни опции, сред които ъпдейт на информацията само за този елемент, разширяване до различно ниво, информация за подпапки, опции да бъде изключен от сканирането на TreeSize и елементът вече да не фигурира в списъка, прилагане на NTFS компресия.

Прочетете още:  Windows Privacy Tweaker 3.0.2 download

В горната част на основния прозорец се намира панел, от който могат да бъдат подредени резултатите по различен критерий, както и да бъдат достъпени различни опции като принтиране, избиране на папка, опресняване, стоп, различни опции по изгледа на програмата, както и промяната на стойностите, с които се идентифицира заетото пространство в килобайти, мегабайти или гигабайти. Оттам също може и да се настрои дали програмата да се пуска винаги с администраторски акаунт, различни файлови настройки, настройки на контекстното меню.

TreeSize може да генерира репорти в RTF, HTML, TXT, CSV, XLS формат. Програмата се предлага в три варианта – безплатен, Personal и Professional версии, които са платени. Има и portable версия, която не се нуждае от инсталация TreeSize portable.

Промени спрямо миналата версия при TreeSize Free:

Spoiler
 • Added support for Amazon S3 locations Mumbai, Bahrain, Canada, Stockholm and Hong Kong.
 • Fixed a possible error when resetting the options.
 • File Search: Fixed a possible application crash when deleting files.
 • Improved email sending via MAPI.
 • Improved readability of email exports in HTML format in Outlook.
 • The creation of folder and file icons for exports in HTML format has been optimized.
 • Fixed a possible delay when closing the application.
 • File Search: When using the command line parameter /DEDUPLICATE, the duplicate search is now activated automatically.
 • File Search: The option „Exclude Filter“ for custom searches is now saved correctly in all situations.
 • The tooltip for columns with NTFS permissions is now displayed in multiple lines again.
 • [collapse]

Лиценз: Безплатен/Trial

Download: TreeSize 4.3 Final Free

Download: TreeSize 7.1.3 Personal Final

Download: TreeSize 7.1.3 Professional x86 Final

Download: TreeSize 7.1.3 Professional x64 Final

0/5 (0 Reviews)