Софтуер и IT Новини

Новостите при KDE Plasma: седмица 68

KDE Plasma

Разработчикът Нейт Греъм представи в своя блог последните промени, които се очаква да се появят със следващото голямо издание на Linux средата KDE Plasma 5.16.

Като новости тази седмица е отбелязана възмижността за настройка на таск мениджъра, при която прозорец може да бъде местен на различен виртуален десктоп към текущия със среден бутон на мишката. При четеца на PDF файлове Okular е добавена нова функция за избиране на целия текст от текущата страница.

Както винаги имаме и много подобрения при потребителския интерфейс. Информационният панел на файловия мениджър Dolphin е интегриран по-добре в заобикалящата го среда, без отделен диалогов прозорец.

Уиджитът Show Desktop вече присъства по подразбиране за новите инсталации, скрийншотите в диалозите “Get new [thing]” са с поправена сянка, когато Konsole бива използван за запазване на аутпута във файл, диалогът за запазване сега помни и извиква последната използвана локация за запис, променена е потребителската икона по подразбиране.

Поправени са и множество проблеми като текстовите полета при QML-базираните приложения, които сега показват коректен I-beam курсор при посочване с мишката, при таск мениджъра е поправен проблем с показването на описанията на файловете, поправено е сриване при KGlobalAccel framework, когато използвате HiDPI скалиране с повече от един монитор, скалирането вече не се връща към стойността по подразбиране 1Х, ако дисплеят бъде разкачен и още.

Всички най-нови промени при KDE Plasma можете да видите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Exit mobile version