Софтуер и IT Новини

Излезе Wine 5.0 RC2 с 36 поправени проблема

Wine Linux игри

Разработчиците пуснаха Wine 5.0 RC2 по пътя към финалната версия.

След като миналата седмица беше публикувано първото RC издание по пътя към финалната версия 5.0, тук е вече и Wine 5.0 RC2, идвайки с 36 поправени проблема. Нови функции не са налични, защото етапът от разработка е влязъл в замръзнал стадий и разработчиците са фокусирани само върху поправяне на проблеми, за да може финалното издание, което се очаква в началото на 2020-а година да е възможно най-безпроблемно.

Някои от поправените проблеми при новото издание са отстраняване на черните текстури при играта The Sims 3, поправено е сриване при влизане в ново събитие при играта StarFisher, при демото на играта Age of Wonders 2 са поправени графичните проблеми и бавното представяне, ако се използва Direct3D режим, коригирани са шрифтовете при WOLF RPG Editor 2.10.

Поправено е сриване при Algodoo v2.1.0, поправено е сриване при играта Super Mario Bros X v1.3.x, когато се стартира със звук, коригирана е невъзможността за стартиране на Warface, коригирана е невъзможността на winecfg да се свърже с mountmgr при x64, поправено е сриване при Pegasus Mail 4.6x, отстранени са проблемите с примигването в менюто при Startopia.

Отстранено е сриване при стартиране на 32-битовата версия на Photo Ninja 1.2.5, отстранена е грешката при добавяне на човек към базата данни при Disgen 2016, поправен е проблемът, при който не може да се използва D3D ускорението при Plants Vs Zomies, поправена е невъзможността за стартиране на Wavelab 6, поправен е проблемът при който Mail.ru Game Center не може правилно да прецени зададената версия на Windows и поради тази причина не стартира и още.

Повече подробности относно Wine 5.0 RC2 можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Exit mobile version