Излезе Lutris 0.5.2 с интересни подобрения

0
948
Lutris Linux

Разработчиците на Lutris обявиха наличността на най-новата версия от серия пет Lutris 0.5.2, която идва с някои интересни подобрения и новости.

Lutris е много интересна платформа за Linux, която позволява да съберете всичките ви игри на едно място и да ги инсталирате само с няколко клика, независимо дали те са козолни, за DOS, за Linux или Windows и пр. На една ръка разстояние са всички ваши игри от детството ви, както и модерните игри, които са актуални към момента.

Платформата предоставя и интеграция с магазините на GOG и Steam, а предоставените от общността скриптове позволяват абсолютно автоматизирано инсталиране на игрите, без нуждата от никакви технически познания от страна на потребителя.

Lutris използва така наречените runners, което всъщност са програми, които Lutris може да контролира и стартира. Това са програми като DosBox, Dolphin, RetroArch, ScummVM, MAME и десетки други, а също така и модифицирана версия на Wine, която предоставя възможно най-високото представяне за вашия компютър, известна под името Wine TkG.

Излезе Lutris 0.5.2 с интересни подобрения 3

Сега в Lutris 0.5.2 разработчиците са се постарали още повече да улеснят живота на геймърите с добавянето на някои интересни новости. Добавена е нова функция SampleCount при Wine, която позволява пускането на MSAA изглаждане (antialiasing) при старите игри, добавени са Vulkan ICD loaders в системните опции, поправено е сриване на клиента, ако конфигурационният файл е повреден.

Lutris вече показва предупреждение, ако Vulkan не е инсталиран напълно, спрян е steamwebhelper в Wine Steam, за да се избегнат големите логове с грешки, заменен е панелът за джойстици с този на Wine, клиентът вече показва предупреждение, когато игрите биват инсталирани на дял, използващ за файлова таблица NTFS, отсега нататък Wine при Lutris инсталира по подразбиране азиатските шрифтове още при създаването на префикса, поправени са различни други бъгове.

Прочетете още:  Нов малуер, който копае криптовалута заразява Windows, а при опит да бъде затворен срива операционната система със син екран на смъртта (BSOD)

Повече информация относно Lutris 0.5.2 можете да намерите в официалния анонс.

5/5 (1 Review)