Valve анонсират Half-Life: Alyx на 21-и ноември. Ще е налична за Linux

2
50
Valve анонсираха Half-Life: Alyx. Излиза на 21-и ноември

За радост на феновете от Valve ще направят официален анонс на VR играта Half-Life: Alyx на 21-и ноември.

След десетгодишно чакане от Valve направиха анонса на поредната игра от Half-Life франчайза – Half-Life: Alyx. Преди две години и девет месеца беше обявено, че ще бъдат налични три цели VR игри от поредицата Half-Life, но имайки предвид склонноста на Valve да правят игрите си изключително бавно, никой не вярваше, че днешният момент ще дойде.

От компанията направиха официален анонс, че ще представят играта на 21-и ноември в 10.00h PST тихоокеанско време (22.00h. българско време).

Туийтът е направен от новия верифициран акаунт на Valve, който беше създаден през юни тази година. Засега не е налична друга информация освен това, което виждаме от поста на Valve.

Най-вероятно играта Half-Life: Alyx носи името на Alyx Vance, която е герой от втората част на поредицата Half-Life 2, след което се появява и в Half-Life 2: Episode One и Episode Two.

Тя е от афро-азатски произход и е важна персона от съпротивата срещу управлението на извънземната раса, известна като Combine. Alyx Vance е близък приятел и съюзник на главния герой в играта Gordon Freeman.

Въпреки че поредицата Half-Life има огромно влияние в гейминг света и е приета изключително добре от критиката, Valve така и не довършиха поредицата и никога не издадоха трета част.

След излизането на Half-Life и Half-Life 2 бяха издадени Half-Life 2: Episode One и Episode Two, но така и не видяхме трета част на играта, откъдето идва и известната фраза, че Valve не може да брои до три.

Прочетете още:  Mortal Kombat 11 Linux DXVK Wine

Тази закачка не се базира само на Half-Life поредицата, но и на други известни игри на компанията като Team Fortress 2, Left 4 Dead 2, Portal 2 и Dota 2. Нито една от тези игри към момента няма трета част.

Едно е сигурно обаче – предвид всички усилия на Valve в посока Linux, след като преди години обявиха, че Windows e катастрофа, а след това започнаха да издават своите игри за Linux и да подпомагат проекти като DXVK и да разработват своя собствена версия на Wine, наречена Proton, която се използва в Steam Play, то играта Half-Life: Alyx ще има Linux версия за радост на всички потребители на тази операционна система.

Днес се навършват 20 години от излизането на първата игра Half-Life, а след два дни на 21-и ноември ще научим повече подробности относно Half-Life: Alyx. За съжаление на някои играчи обаче играта ще може да се играе само с VR комплект за виртуална реалност. Можем да се надяваме, че в последствие ще бъде добавена и възможност за игра без VR комплект.

5/5 (1 Review)
Абониране
Извести ме за
guest
2 Comments
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
3 години

20 години от излизането на заглавието „HL“ и дори в момента и двете игри все още са хит! Знам една известна компания, която не може да се похвали с такова постижение дори за 3 години, камо ли за 20. 😀