Portable PeaZip 7.1.0 Final download Windows / Linux архивиране, .rar, ZIP, gzip, 7Zip, TAR, Linux, Windows

0
895
PeaZip интеграция при Linux (Cinnamon Nemo и KDE Dolphin)

Portable PeaZip е безплатен архивиращ софтуер, с който могат да се архивират файлове и папки, предлагащ и някои други полезни инструменти.

Portable PeaZip 7.1.0 Final download Windows / Linux архивиране, .rar, ZIP, gzip, 7Zip, TAR, Linux, Windows 1

Програмата е кросплатформена и се предлага за Windows и Linux. Portable версията на PeaZip също е за Windows и за Linux. Когато една програма е в portable вариант, това означава, че тя не се нужда е от инсталация, а само се разархивира и се стартира, което е много полезно в различни случаи.

Интерфейсът е подреден и приятен, като всеки един потребител може да работи безпроблемно с него. Има много хубав файлов мениджър, чрез който могат да се търсят файлове и то по начин, все едно използвате файловия мениджър на операционната ви система и като усещане, и като изглед.

Portable PeaZip

 

По време на архивирането или разархивирането на файлове се появява прозорец, в който има най-различна информация, дори и някои опции. Може например в реално време да се наблюдава с каква скорост се компресира файлът, колко процента от задачата е извършена, плюс прогрес бар, който показва това визуално.

Може да се зададе след завършване на архивирането компютърът да бъде загасен или пък да се отвори директорията, в която е отишъл архивираният файл. Процесът по архивиране и разархивиране може да бъде отменен, поставен на пауза и след това възстановен. Може да се създават архиви, които са заключени с парола.

Програмата има свой собствен формат на архивиране PEA, но, разбира се, поддържа още множество формати като RAR, ZIP, gzip, PAQ8, LPAQ, ZPAQ, bzip2, ARC/WRC, TAR, xz и пр. В същото време служи и като фронтенд на програми като 7Z, p7zip, FreeArc, GNU strip и други.

Освен основната работа по архивиране и разархивиране, PeaZip предоставя и някои интересни инструменти, като например споменатият вече файлов мениджър, който е направен така, че да дава усещането, че използвате нормалния файлов мениджър на операционната система, като дава възможност за създаване на нови папки, както и изтриването на файлове и папки, намирането на дублиращи се файлове, дава възможност за копиране, местене, преименуване, създаване на буукмаркове от местоположения.

Чрез файловия мениджър могат още да се трият файлове по нормалния начин или пък да се изтрият с опцията zero delete, а допълнително има и функция за сигурно изтриване, което пречи за възстановяването на файла в бъдеще дори и със специализирани програми като Wise Data Recovery, EASEUS Data Recovery и пр.

Изненадите обаче не свършват дотук. PeaZip предоставя на потребителите и софтуер за преглед на снимки, който дори дава възможност за редактиране на изображенията с някои основни функции, като след това могат да се записват във формат различен от този на оригинала, например в PNG, JPG или BMP.

Прочетете още:  PeaZip 7.1.0 Final download - архивиране, .rar, ZIP, gzip, 7Zip, TAR, Linux, Windows

Като допълнение може да се посочи възможността за насрочване на автоматизирани задачи, стартиране на различни приложения с определени параметри, като дори могат да са циклични. На разположение е и инструмент за тестване на системата – System benchmark.

Трудно бихме могли да покрием всички опции, които ни предлага PeaZip, но той определено надминава очакванията като предоставя не само лесно архивиране и разархивиране с множество опции, за което е и създаден, но предлага още куп допълнителни опции, които могат да са от полза на много потребители.

 

Лиценз: Безплатен/GPL

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler

7.1.0

BACKEND
Added Brotli 1.0.7 backend
Added Zstd 1.4.4 backend
Pea 0.68
CODE
Various fixes and improvements
FILE MANAGER
Added „Type here to search in current path“ hint to address bar to make this feature more esaily discoverable
Added compression method information when browsing archives supported through 7z/p7zip backend
Improved file rename

Added option to rename only files
Improved hints about rename functions in confirmation dialogs

Improved management of compressed TAR files

Brotli, LPAQ, QUAD/BALZ/BCM, and Zstandard backed now supports previewing compressed TAR files
Same formats now supports option to auto open compressed TAR archive (previously applied only to formats supported through 7z/p7zip backend)
Same formats now supports smart extraction feature
EXTRACTION and ARCHIVING
Added read / write / test support for Brotli (.br) and Zstandard (.zst) files
Added more dictionary size options for LZMA / LZMA2
Added compression preset („Add“ button’s dropdown menu) for ZIP, Bzip2 method, fast compression
Improved direct extraction from PeaZip’s file browser

Context menu and Extract dropdown menu now features: extract all here, extract all here smart, extract all here to new folder
Reduced duplication of destinations in Extract dropdown menu
Extract all to moved to More group in context menu
Keyboard shortcuts:

extract all here Ctrl+Alt+Shift+E
extract all here smart Ctrl+Alt+Shift+S
extract all here to new folder Ctrl+Alt+Shift+N

Instantaneous compression ratio % is shown while running 7z/p7zip compression tasks

  • [collapse]

Download: Portable PeaZip 7.1.0 Final Windows x86

Download: Portable PeaZip 7.1.0 Final Windows x64

Download: Portable PeaZip 7.1.0 Final Linux GTK2

Download: Portable PeaZip 7.1.0 Final Linux Qt

0/5 (0 Reviews)

Leave a Reply

avatar
  Абониране  
Извести ме за