Wine Linux 4.0.2 / 4.18 download

0
5724
Wine Linux игри

Wine, противно на разпространеното мнение не е емулатор, както ни казва и неговият акроним Wine Is Not an Emulator. Той е софтуер, който позволява стартирането на приложения за Windows под Linux и Mac OS X.

Wine Linux 4.0.2 / 4.18 download 1

Вместо да симулира вътрешната логика на Windows, както правят виртуалните машини или емулаторите, то разработчиците са предприели друг подход, с превеждане на Windows API заявките на POSIX заявки в реално време, като по този начин елиминира забавянията, които се получават при емулиране.

Този софтуер дава възможност на потребителите на Linux, Mac OS X, Free BSD и Open Solaris да подкарват Windows приложения и гейминг за игри, които не са налични за Linux.

Предоставя бинарна съвместимост, графична поддръжка, звуково взаимодействие, а също така поддръжка за скенери, принтери, таблети, клавиатури и др. От версия 1.7.47 получава и коректна HID поддръжка. API на Wine позволява на разработчиците да го интегрират в своите проекти – както за платените, така и за безплатните.

Допълнителна гъвкавост дават възможностите за симулиране на различните версии Windows като Windows 98, 2000, XP, Windows 2003 Server, Vista, Windows 2008 Server, 2008 R2 ServerWindows 7, Windows 8. Windows 10 и пр.

Wine DXVK Snooker 19
Snooker 19 под Linux с Wine и DXVK.

Също така много полезна е нейтив поддръжката, която софтуерът дава на най-различни видове динамични Windows библиотеки, което позволява разширена поддръжка за множество най-различни приложения.

Големият брой поддържани Windows приложения правят Wine незаменим софтуер за потребители, които не използват Windows, но нямат възможност да заместят своите Windows приложения.

Промени при версия 4.17:

  - Many new VBScript functions.
  - A number of cleanups and improvements in Quartz.
  - Fixes for several test failures.
  - Various bug fixes.

Лиценз: Свободен (LGPL)

Прочетете още:  Adobe Acrobat Reader DC (2019.21.20048) Update Final download - отваряне и четене на PDF файлове

Download: Wine Linux 4.0.2 Final

Download: Wine Linux 4.18 Final

5/5 (1 Review)

Leave a Reply

avatar
  Абониране  
Извести ме за