Portable SeaMonkey 2.49.5 Final download – IRC, интернет браузър, мейл клииент, RSS

0
895
SeaMonkey 2.49.3 Final download - IRC

Portable SeaMonkey е комплект от интернет инструменти, съдържащ интернет браузър, имейл клиент, нюзгруп клиент, уеб фийд четец, HTML редактор, инструменти за уеб разработчици, IRC чат, който е наличен за Windows, Linux и Mac OSX.

Portable SeaMonkey 2.49.5 Final download - IRC, интернет браузър, мейл клииент, RSS 1

Seamonkey portable е версията на Seamonkey, която не се нуждае от инсталация и по този начин може да бъде винаги с вас, архивирана на външен носител или просто като папка. Само стартирате, други действия не са необходими.

Под капака Portable SeaMonkey използва кода на Mozilla и потребителите които използват интернет барузъра Mozilla firefox и мейл клиента Thunderbird ще установят, че интерфейсът е сходен и ще се намират в позната среда, като няма да имат никакви проблеми при използването на опциите и инструментите.

Браузърът предлага някои разширени опции като превод на страница, браузване с табове, модул за управление на бисквитки, управление на изображенията на конкретна страница, като могат да се спрат, за да се ускори зареждането на страницата, контрол над попъпите, създаване на буукмаркове, мениджър на данни, мениджър на пароли, конзола за грешки, DOM inspector, отдалечен дебъгинг, достъп на полезни функции от страничен панел и още.

Portable SeaMonkey

 

За да използвате SeaMonkey Mail & Newsgroup ще ви трябва акаунт, който лесно може да бъде създаден или внесен с вградения wizard, който ще ви води в необходимите стъпки, като могат да се внесат и използват няколко акаунта. Могат да се внасят настройки и акаунти от Windows Live Mail, Netscape Communicator, Outlook и Eudora. Могат да се прикрепят файлове, да следите контакти посредством адресната книга, тагване, маркиране и флагване, както и филтриране на съобщения, търсене из съобщенията, подписване и криптиране на съобщения. Има RSS и Atom модул, който позволява четенето на информация и лесно получаване на нотификации за ново съдържимо, както и преглед на RSS фийдове.

Portable SeaMonkey

 

Прочетете още:  SeaMonkey 2.49.5 Final download - IRC, интернет браузър, мейл клииент, RSS

Модулът Composer в Portable Seamonkey дава възможност за редактиране и създаване на уеб страници, с възможност за променяне на формáти, промяна на стила и шрифта, смяна на цвета на шрифта, внасяне на специални символи, премахване на приложени текстови стилове, валидация на HTML текст, добавяне на линкове, таблици и изображения. Чат инструментът е добре познатият ChatZilla IRC клиент, който със своя интерфейс, който позволява работа с табове, подволява лесна работа с него и наблюдението на много мрежи канали.

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler

SeaMonkey 2.49.5 contains (among other changes) the following major changes relative to SeaMonkey 2.49.4:

SeaMonkey 2.49.5 uses the same backend as Firefox and contains the relevant Firefox 52.9.0 ESR security fixes.

SeaMonkey 2.49.5 shares most parts of the mail and news code with Thunderbird. Please read the Thunderbird 52.9.1 release notes for specific changes and security fixes in this release.

Additional security fixes up to ESR 60.2 and a few enhancements have been backported.

SeaMonkey-specific changes

  • Among the general platform and mail fixes this release contains backported fixes from Thunderbird for the EFAIL security vulnerability.
  • SeaMonkey now uses gtk3 on Linux. If you experience a problem because of this please file a bug and link it to Switch Linux builds to GTK3 with SeaMonkey 2.49. Pleae try another OS theme first. Some of them are buggy and cause problems with SeaMonkey, Thunderbird and Firefox.

[collapse]

Лиценз: Безплатен/Mozilla Public License

Download: Portable SeaMonkey 2.49.5 Final

0/5 (0 Reviews)

Leave a Reply

avatar
  Абониране  
Извести ме за