AbiWord 3.0.2 download

0
365
AbiWord  3.0.2 download

AbiWord е текстови редактор, който е насочен към начинаещи потребители и предлага много инструменти и поддържа множество формати.

AbiWord 3.0.2 download 1

С Abiword могат да се създават и редактират текстови документи, като на разположение на потребителя се предлагат различни полезни инструменти и приятен, изчистен интерфейс.

Програмата е със свободен код и е напълно безплатна. Предлага се за Windows, Linux и Mac OS X. В инсталатора за Windows не се предлагат никакви странични програми, а самата инсталация е лесна и безпроблемна.

Интерфейсът е добре подреден и организиран, като в същото време е добре познат от други подобни програми и всеки потребител, който се е сблъсквал с подобен софтуер не би имал никакви затруднения и при работата си с Abiword.

AbiWord

 

С Abiword може както да се създават авторски документи, така и при нужда да се използват различни темплейти, да се създават и вмъкват таблици, както и да се конвертират таблици от текст и обратното, да се използва инструмент за правопис, да се номерират страници, да се оформят колони, да се използват и създават буукмаркове, да се вмъкват картинки и клипове, както и хедъри, фуутъри и брейкове и още много възможности, които се очакват от всеки един текстови редактор.

Поддържаните формати, в които могат да се запазват документите са най-различни като DOC, XML, GZIP, XHTML, RTF, ABW, AWT, TXT, ZABW.

Abiword може да работи с различни плъгини, които да разширят възможностите, да проверява правописа, предлагат се и различни езици на интерфейса, както и много полезни инструменти, сред които виждаме търсене в Google, URL речник, споделяне на документ, AbiPaint, анотации и други.

Прочетете още:  Notepad++ 7.8.5 Final download - текстови редактор, програмиране

Abiword е чудесен текстови редактор за начинаещите потребители, а и не само за тях. Има ниска консумация на компютърен ресурс и като цяло програмата не създава никакви проблеми вот техническо естество.

Промени спрямо миналата версия:

Skip over footnotes when formatting a text span. Only format main text (bugs 5046 & 12496) (Simon Larochelle)
Fix bug 7274: set caret position correctly after deleting a footnote (Simon Larochelle)
Fix bug 12496: when applying style to a block, do not remove char styles. Also do not touch embedded structures and only remove span properties that were unnecessary with the old style. (Simon Larochelle)

Лиценз: Безплатен/GPL

Download: AbiWord 2,8,6 Windows

Download: AbiWord 3.0.2 Linux

Download: AbiWord 3.0.2 Source Code

0/5 (0 Reviews)