Шефът на Microsoft признава, че са се издънили при Windows Phone

0
38
Шефът на Microsoft признава


Има слухове, че няма да бъдат изкарвани повече Lumia устройства, потребителите, които все още използват екосистемата на Windows Phone се тревожат.

От Microsoft смятат да поддържат само екосистемата на Windows 10 Mobile и на никого не е ясно какво смятат да правят с Windows Phone. В момента те са фокусирани върху излизането на флагмана Surface Phone през пролетта на 2017-та година. В същото време пазарният дял на Windows Phone е едва 0.7 процента.

И въпреки че от Microsoft все още считат Windows 10 Mobile за жив, това не пречи на шефа на Microsoft Satya Nadella да признае, че компанията, която управлява, се е провалила на мобилния пазар.

В анонсът за закупуването на LinkedIn, Nadella обяснява, че от Microsoft все още се опитват да се върнат на мобилния пазар, въпреки провала на стратегията досега.

„Безспорно е, че изпуснахме мобилния пазар и ние разбираме това. Имаме конкретна позиция в този пазар в днешни дни. Ние сме насочени предимно корпоративно, където можем да осигурим повече сигурност и по-добър мениджмънт и по-голяма продуктивност. фокусирани сме върху тези приоритети, но допълнително работим и по нещо голямо.“, казва Satya Nadella, CEO на Microsoft.

Той коментира и това, че не трябва да забравяме, че Windows 10 вече не е една обикновена операционна система, а е услуга и точно това е нишата, в която трябва да се работи в следващите години. думи, които той повтаря при всеки удобен случай.

„От Microsoft не правим операционна система за едно устройство. Ние създаваме операционна система за всички устройства, които използва един потребител. Това е услуга и това е начинът, по който аз мисля за Windows 10. Windows Update е може би най-голямата услуга, която предлагаме, защото всеки един ден тя има контакт с 1.5 млрд. потребители. Нашата цел е да променим разбирането за операционна система“, допълва той.

Прочетете още:  Китай затваря борсите за Bitcoin

Софтуерният гигант ще снабди потребителите с голям ъпдейт през следващия месец в лицето на Anniversary Update, след което се очаква втората вълна през пролетта на 2017-та година, когато ще дойде обновената линия от устройства като Surface Book 2 и Surface Pro 5.

0/5 (0 Reviews)