Как да използваме Twitch без Flash Player при Linux

0
69
Как да използваме Twitch без Flash Player при Linux


Adobe Flash дълги години беше номер едно форматът за уеб стриймване. Както всички знаем обаче, почти всички се опитват да се отърват от него поради много съображения, но най-вече сигурност и бързодействие. Сега вече е възможно да използвате Twitch, без да се налага да инсталирате Flash.

Потребителят от GitHub [url=https://github.com/vinszent“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]vinszent[/url] е създал приложение, което може да се пусне отделно. Приложението се казва [url=http://gnome-twitch.vinszent.com/“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]GNOME Twitch[/url] и позволява да се използва HTML5 при Twitch, вместо Adobe Flash.

Ако не сте запознати, Twitch представлява платформа за стриймване, която е собственост на Amazon и е фокусирана върху стриймване на игри, кояато е много популярна. По принцип от Twitch предлагат HTML5 плейър на сайта си, но той не е по подразбиране и не може да се стартира извън браузъра.

В същото време GNOME Twitch позволява да използвате Twitch и да гледате вашите любими видео стриймове без да се налага да отваряте браузъра си. Позволява да търсите стриймове по име, да ги гледате, да настройвате качеството на стриймовете, да добавяте канали към буукмарковете, да ви предупреждава, когато има ново съдържание и още.

Как да използваме Twitch без Flash Player при Linux 3

В новата версия 0.2.0 GNOME Twitch вече добавя възможност и за използване на вградената в Twitch чат функция. Създателят vinszent обещава в следващата версия 0.3.0 да има много нови функции, като някои от планираните са попъпи за чата, чатът ще може да се закача и разкача, като се слага на различни места, фийдове на каналите, запис на стриймове, при затваряне на канала да се затваря и конкретния чат към него, използване на емотикони в чата, поддръжка за различни бекенди като VLC и MPV и още.

Прочетете още:  Ubuntu Phone OTA-10 добавя поддръжка за SASL автентикация

Потребителите могат да свалят пакетите за Arch Linux, Fedora и Ubuntu от GitHub страницата на приложението. GNOME Twitch е наличен и в AUR (Arch User Repository). Лицензът на GNOME Twitch е GPL v3, а проекта можете да разгледате тук.

0/5 (0 Reviews)