Arch Linux скоро ще е наличен в Windows

0
55
Arch Linux


Една от широко рекламираните функции в Windows 10 Anniversary Update беше Ubuntu Bash, която беше осъществена в тясно сътрудничество между Canonical и Майкрософт.

И докато за едни гова беше добра новина, други посрещнаха тази новина със смесени чувства, а мненията като цяло бяха разнопосочни. Някои експерти дори предупредиха, че подобно начинание представлява дупка в сигурността.

Ubuntu Bash, плод на сътрудничеството между Canonical и Майкрософт, представлява просто command-line версия на Ubuntu, а не нормалния графичен интерфейс. Благодарение на това обаче, беше нужно твърде малко време, за да могат някои хора да направят възможно стартирането и на пълната графична версия на Ubuntu в Windows 10.

Програмистът Pablo Gonzalez, който се подвизава с никнейм Windows, защо това да не може да се случи и с други дистрибуции?

Първата различна от Ubuntu дистрибуция, с която това се случва е именно Arch Linux. Проектът се разработва от потребител с никнейм mintxomat в GitHub и все още е в бета стадий, като текущата версия е 0.6. Първата стабилна версия се очаква през декември тази година.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  RemixOS Singularity възнамерява да бие Windows 10 на негова земя