Lenovo: Не, няма да правим Windows телефони

0
19
Lenovo: Не


От Lenovo обявиха, че няма да изкарват телефони, които са с Windows, защото не са убедени в дългосрочните планове на Майкрософт и тяхното бъдещо присъствие на пазара.

Такова е мнението на главния оперативен директор в Lenovo Gianfranco Lanci, който каза на заинтересованите лица на Canalys Channel Forum 2016, че към Windows 10 има известен интерес от страна на корпоративния пазар, но специално Lenovo нямат намерение да изкарват телефони с тази операционна система.

„Нямаме Windows телефони или някакви планове да имаме такива. Не виждам никакъв смисъл да го правим, а и не съм никак сигурен, че Майкрософт ще поддържа телефоните си в бъдеще“, казва директорът Lanci.

Според данни от Gartner, Windows Phone/Windows 10 Mobile са на трето място по използване, след Android и iOS. Android се използва при 297 милиона устройства, iOS при 44.39 милиона, при едва 1.97 милиона с Windows.

Общият пазарен дял на Windows при телефоните е 2.5%, при 82.2 за Android и 14.6% за iOS. В същото време Lenovo е сред петте най-големи играчи на пазара, но няма никакво намерение да помогне на Майкрософт в битката срещу неговите съперници.

Това обаче не пречи двете компании да имат тясно сътрудничество при лаптопите, където потребителите не могат да инсталират нищо друго, освен Windows 10, въпреки изявленията им, че не всеки иска Windows 10 преди това.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  В Windows 10 Creators Update ще се предлагат нови теми, включително и платени