Майкрософт приключи гигантската сделка с Министерството на отбраната на САЩ

0
30
Майкрософт приключи гигантската сделка с Министерството на отбраната на САЩ


Преди малко повече от два часа Майкрософт приключи гигантската сделка с Министерството на отбраната на САЩ, чиято стойност ще е $927 милиона за пет години.

Министерството на отбраната на Съединените американски щати подписа договора за петгодишната сделка между Defence Information Systems Agency (DISA) и Майкрософт, чиято стойност е $927 милиона. Договорът ще осигури корпоративна техническа поддръжка, предоставена от Майкрософт.

Майкрософт ще трябва да осигури консултантски услуги, да предостави екипи от софтуерни разработчици, които ще осигурят достъп до затворените ресурси и сорс кода им. Също така ще бъдат предоставени първокласни услуги по поддръжка като решаване на проблеми от всякакво естество, помощ от самите разработчици на конкретния софтуер и различни бази знания.

От Министерството на отбраната съобщават още, че в договора фигурира точка, която позволява достъп до сорс кода на Майкрософт, когато това се налага и когато е необходимо, за да може Министерството „да продължи мисията си“.

Услугите ще бъдат предоставяни предимно на територията на САЩ, но от Министерството съобщават, че може да има случаи, когато ще се изисква поддръжка в различни локации, извън континента.

През февруари тази година Министерството на отбраната на САЩ обяви намерение да мигрира към Windows 10 до февруари 2017-та година, с уговорката, че все пак за някои ведомства този период ще бъде удължен. Според Министерството този ход ще повиши кибер-сигурността, ще свали IT разходите, както и ще подобри IT средата.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе DXVK 1.5 с поддръжка за D9VK