Откриха бъг в Windows 10 Creators Update

0
46
Откриха бъг в Windows 10 Creators Update


Windows 10 Creators Update е наличен официално от днес през Windows Update и със сигрност вече много потребители са го инсталирали. Някои от тях обаче съобщават за проблеми със синия филтър, който е една от новите функции в големия Windows ъпдейт.

В по-голямата си част мненията са позитивни, потребителите са доволни и не откриват проблеми при работата си с новия голям ъпдейт Redstone 3.

Други потребители обаче са открили проблеми при работа с Night light, което е нова опция, идваща с Creators Update.

Това личи от постове в [url=“ target=“_blank“ rel=“nofollow]reddit[/url] и във форумите на Майкрософт, където се съобщава, че филтърът за синя светлина не се изключва автоматично, дори при рестарт или изгасяне на компютъра.

Един от потребителите обяснява, че е настроил филтъра според местонахождението, в което се намира, като е указал и часове кога да е активен, но ако изгаси комптъра си и го включи на следващия ден, когато вече е утро, филтърът остава включен и той трябва да го изгаси ръчно от настройките.

Това е и единственият начин засега за справяне с проблема, а именно ръчно изключване на филтъра. Това става много лесно през настройките, но все пак се очаква, че автоматичните настройки трябва да работят безотказно, без да се налага действие от страна на потребителя.

От Майкрософт засега не са казали нищо по въпроса, но предвид това, че проблемът не е сложен, можем да се надяваме, че скоро ще има поправка за него.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Новата бета версия на Steam е тук с поправки и за Linux