Майкрософт пуснаха поправки за 45 уязвимости

0
43
Windows 10


Internet Explorer, Microsoft Edge, Office и други компоненти биват закърпени днес, на тазмесечния Patch Tuesday.

Някои от тези уязвимости позволяваха компютрите на потребителите да бъдат превзети и кибер престъпниците можеха да придобият контрол над машината. Това е и причината да ви напомним, че трябва да инсталирате новите ъпдейти колкото се може по-скоро.

Освен това от този месец от Майкрософт преминават към новата система за бюлетините по сигурността, която според компанията ще направи по-лесно за всички закърпването на операционната система.

В новата система свързаните продукти и уязвимости са групирани заедно за по-лесно закърпване, докато старата система разчиташе на отделни бюлетини.

Един от важните ъпдейти, които идват този месец е за уязвимостта Zero-Day дупката по сигурността в Microsoft Word и WordPad и позволяваше на атакуващите да инсталират малуер и да превземат компютъра с един обикновен RTF файл.

Всички версии на Internet Explorer също биват закърпени за две критични уязвимости CVE-2017-0201 и CVE-2017-0202, а новият браузър по подразбиране в Windows 10 – Microsoft Edge e бива закърпен срещу три уязвимости – [url=https://portal.msrc.microsoft.com/en-US … -2017-0093“ target=“_blank“ rel=“nofollow]CVE-2017-0093[/url], [url=https://portal.msrc.microsoft.com/en-US … -2017-0200“ target=“_blank“ rel=“nofollow]CVE-2017-0200[/url], [url=https://portal.msrc.microsoft.com/en-US … -2017-0205“ target=“_blank“ rel=“nofollow]CVE-2017-0205[/url].

Ако тези три уязвимости не са закърпени, зложелател може да поеме контрола над конкретната машина.

Всички тези поправки се предлагат посредством Windows Update и всички потребители и администратори биват съветвани да обновят системите възможно най-бързо. В кръпките има включени и поправки за други Zero-Day уязвимости.

Засега не се съобщава за проблеми с инсталирането на ъпдейтите.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Господарят на криптовирусите Locky се завърна по-опасен от всякога