Големите ъпдейти на Windows 10 ще се инсталират "само" за 30 минути

0
25
Windows 10

След излизането на Windows 10 от Майкрософт предприеха нов модел на издаване на големите ъпдейти и сега потребителите ги получават по два пъти годишно – един път през пролетта и един през есента. Разбира се, това са официалните времеви отрязъци, в които биват публикувани, но на повечето потребители може да им се наложи да чакат повече от два месеца, за да ги получат през Windows Update. Ако не им се чака, те могат да ги инсталират ръчно.

С получаването на два големи ъпдейта в годината обаче потребителите срещат и други трудности – бавната инсталация на тези ъпдейти. Например за Creators Update средното време на инсталация е било цели 82 минути, а след различни оптимизации, извършени от Майкрософт, при Fall Creators Update се получва намаляване на времето за инсталация с 38% или до средно 51 минути.

От Майкрософт обещават, че ще продължат да работят в тази насока и големите ъпдейти ще се инсталират още по-бързо. В блог пост от компанията обясняват, че вече са успели да достигнат заветните 30 минути при preview билдовете, които се спускат на потребителите от Insider програмата.

Това забързване се постига с нов модел на актуализиране, при който обаче потребителите отново няма да могат да използват компютъра си по време на процеса по ъпгрейд. Той ще бъде въведен при Redstone 4, който най-вероятно ще се казва Spring Creators Update.

Големите ъпдейти на Windows 10 ще се инсталират "само" за 30 минути 3

Новият модел на актуализиране всъщност позволява извършването на подготвителни действия преди същинския ъпгрейд във фонов режим. Такива действия са сваляне на необходимото съдържание, миграция на драйвъри, миграция на потребителски файлове и пр., които процедури не са вкарани в общото време и всъщност затова се получава общото намаляване на времето, необходимо за инсталация.

Прочетете още:  Играта DiRT 4 излиза за Linux тази седмица благодарение на Feral Interactive (видео)

От Майкрософт също така обещават, че тези подготвителни работи са с нисък приоритет и няма да пречат на потребителите, които най-вероятно няма въобще да ги усетят и няма да забавят компютъра им по никакъв начин.

0/5 (0 Reviews)