System76 ще оптимизират Pop!_OS, следвайки модела на Clear Linux

0
43
Pop!_OS 18.04 Linux операционната система на System76 е тук

След като производителят на лаптопи System76 обяви, че ще създава своя собствена Linux дистрибуция Pop!_OS, която е базирана на Ubuntu, те започнаха усилено да правят различни подобрения, за да могат да я предлагат предварително инсталирана на техните лаптопи. Като големи промени могат да се отбележат премахването на Intel Management Engine (ME), създаването на собствен инсталатор, както и различни HiDPI подобрения.

Сега от екипа са решили да обърнат внимание на високата производителност, която постига дистрибуцията Clear Linux, за да предложат на клиентите си възможно най-голяма бързина. Това ще стане с наетия преди няколко месеца Sriram Ramkrishna, който преди работеше за Open-Source Technology Center на Intel и то именно върху Clear Linux. Ramkrishna се е свързал със своите бивши колеги и те ще проучат възможността за оптимизацията на Pop!_OS.

Разработчикът изявява намеренията си в мейл листа на Clear Linux, като споменава, че ще бъдат разглеждани възможностите за оптимизация за повече мощност и по-високо бързодействие, които вече са постигнати от Clear Linux.

Подобно решение има своята логика, защото в повечето случаи Clear Linux е на върха по производителност в различните тестове. Този ход за Pop!_OS е много добър не само защото на клиентите ще се предлага оптимизиран продукт, но по този начин подобна оптимизация може да се превърне в тенденция и другите дистрибуции могат да я последват.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ubuntu се използва от стотици милиони в цял свят, показва нова иконографика от Canonical