Излезе Linux Kernel 5.6 RC6 – засега всичко е нормално

0
74
Linxu Kernel ядро

Излезе Linux 5.6 RC6 без някакви особени проблеми. Изглежда няма да има RC8 издание.

Главният разработчик на Linux ядрото Линус Торвалдс обяви шестото RC издание от клона в разработка 5.6. Той заявява, че всичко е нормално и няма поводи за притеснение.

Нова седмица, ново RC издание. Всичко изглежда нормално – всичкистатистики изглеждат както обикновено в този етап на разработка“, казва Торвалдс в анонса.

60% от Linux Kernel 5.6 RC6 са драйвъри, като най-много са видео карти, s390 и мрежи, но има свършена работа по още много компоненти. Останалата част от изданието е tooling (предимно perf), архитектурни актуализации (предимно x86, но има и arc, mips и s390), мрежи и различни актуализации по ядрото.

Diffstat също изглежда нормално и броят на промените е точно по средата на това, което се случва обичайно при RC6 етапа на разработка на Linux ядрото. Торвалдс изявява мнение, че нито една от поправките не изглежда необичайно и че всичко е доста малко.

Ако всичко продължава да върви по този начин, по всичко личи, че няма да има RC8 издание и финалната версия на Linux Kernel 5.6 ще дойде в началото на април тази година.

Повече подробности около Linux Kernel 5.6 RC6 можете да научите от официалния анонс.

5/5 (2 Reviews)
Прочетете още:  Windows 10 зеленият екран на смърта е тук