Nvidia DLSS 2.0 предлага гейминг с висока резолюция без нуждата от мощен хардуер

0
238
Nvidia DLSS 2.0 предлага гейминг с висока резолюция без нуждата от мощен хардуер

Nvidia DLSS 2.0 предлага гейминг с висока резолюция без нуждата от мощен хардуер чрез изкуствен интелект и ъпскейл.

Изумителната технология на NVIDIA, наречена Deep Learning Super Sampling или накратко DLSS, вече предлага невероятна възможност що се отнася до оразмеряване на избражението в положителна посока, познато още като ъпскейл или upscaling.

Сега най-новата версия DLSS 2.0 пренася технологията на още по-високо ниво, предоставяйки двойно по-голямо увеличение на бързодействието при използване на видео картите Nvidia от RTX серията.

DLSS 2.0 използва нов AI (изкуствен интелект) модел и машинно обучение, за да оразмери в положителна посока резолюцията при игрите, при това по много хитър начин, който не изисква по-мощен хардуер, който да може да управлява по-високата резолюция.

От NVIDIA съобщават, че новата технология придава още по-голяма яснота при картината на игрите, като в същото време предоставя и подобрено представяне, благодарение на новия AI модел, който използва Tensor ядрата двойно по-бързо при изпълнение и повишава кадрите.

DLSS използва принцип, при който се вземат изображения от ниска резолюция и изображения от висока резолюция от игрите, след което изкуственият интелект повишава резолюцията на изображенията с ниска резолюция до тази на тези с висока резолюция, като се получава така, че може да се получи увеличение от 1080p до 4K, но с натоварването на по-ниската 1080p резолюция, което означава, че не ви е необходима по-мощна видео карта.

Nvidia DLSS 2.0 предлага гейминг с висока резолюция без нуждата от мощен хардуер

Около DLSS 2.0 има и други добри новини. До момента от NVIDIA трябваше да обучават DLSS за всяка една игра поотделно, което отнема много време, но сега, с DLSS 2.0 вече не е необходимо убочение за всяко едно игрово заглавие, защото вече се използва индивидуална DLSS мрежа за обучение.

Прочетете още:  Fedora 31 изоставя i686 Everything и Modular хранилищата

По този начин се получава универсален алгоритъм, който може да се използва при всички игри и това прави използването на технологията от разработчиците много по-достъпно. DLSS 2.0 става още по-досъпна, но имайте предвид, че ако разработчикът е решил да не използва технологията, то тя няма как да бъде добавена впоследствие.

Повече подробности за DLSS 2.0 можете да научите от официалния анонс на сайта на NVIDIA.

5/5 (1 Review)