Контролният панел в Windows 10 си отива?

0
73
Windows 10

Контролният панел в Windows 10 си отива? Може би това ще се случи съвсем скоро. Вижте защо.

Ако използвате Windows 10, сигурно сте забелязали, че все повече настройки изчезват от контролния панел и биват преместени в Settings. В момента потребителите са принудени постоянно да прескачат между Settings и контролния панел, за да настроят различни неща, но може би скоро тва ще приключи.

За това сочи информация на Windows Latest, от които разбираме че дните на контролния панел най-вероятно са преброени. В най-новия билд от бързия кръг Windows 10 build 19587 са забелязани указания и забележки в кода като ‘Hide_System_Control_Panel‘ и ‘SystemToAboutSettingsSearchRemoval‘.

Всичко това означава, че от Майкрософт възнамеряват да преместят още настройки от контролния панел към други места и в края на краищата да го премахнат напълно. ‘SystemToAboutSettingsSearchRemoval‘ показва, че ще бъде премахната страницата за системната информация, но тя така или иначе вече е налична в Settings приложението.

Това едва ли е изненада за някого, след като в последно време от Майкрософт постоянно преместват различни функции и опции от контролния панел към Settings с всяко едно голямо издание. Предстоящото да излезе голямо издание Windows 10 2004 (20H1) също не прави изключение и към Settings са добавени още повече настройки за персонализиране.

Въпреки че контролният панел съществува още от зората на Windows с неговата първа версия 1.0 през 1985-а година, някои потребители днес смятат, че той трябва да си отиде и припознават Settings като по-удобно място за настройки. Трябва и да се има предвид все пак, че все още много настройки се намират в контролния панел и ще отнеме време докато те бъдат преместени напълно.

Прочетете още:  Майкрософт пуснаха Windows Terminal Preview 1909

В същото време обаче тези промени няма да бъдат налични в 20H1, което издание се очаква следващия месец, защото то вече навлезе в RTM фазата и повече няма да бъдат внасяни големи прмени по него, а разработчиците са фокусирани изцяло върху поправянето на проблеми.

5/5 (1 Review)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments