Bitcoin се обезцени с $1000 след заявка от страна на южнокорейското правителство за налагане на регулации

0
33
Bitcoin се обезцени с $1000 след заявка от страна на южнокорейското правителство за налагане на регулации

Днес криптовалутата Bitcoin се обезцени с $1000 след като властите в Южна Корея обявиха, че ще предприемат различни регулации срещу борсите на дигиталната валута.

Южна Корея е един от най-големите пазари на Bitcoin и за да може да регулира този поток, правителството обяви, че ще забрани откриването на анонимни сметки за криптовалута и отделно ще предприеме действия за налагане на регулации на този вид пазар и възможност за затваряне на борсите за криптовалута при случаи, в които се налага.

Само преди малко повече от седмица борсата Youbit изгуби 17% от своите активи и беше затворена, като причината беше масирана хакерска атака, чийто произход се счита, че е Китай.

Криптовалутите продължават да доказват своята нестабилност, след като цената на Bitcoin падна до $13 500, след като вчера се търгуваше за $15 400. В същото време те остават и непредсказуеми, като отново може да се посочи Bitcoin, която отбеляза невероятните 900% повишение в цената само за тази година.

Много значими фигури във финансовата сфера посочиха, че поради трудното, а понякога и невъзможното проследяване на криптовалутата, тя се използва за пране на парите от наркосделки и за измами.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Точната дата за излизането на Windows 10 Creators Update (Redstone 2) е 11 април 2017 година