Излезе KaOS 2020.05 с най-доброто от KDE Plasma

0
133
Излезе KaOS 2020.05 с най-доброто от KDE Plasma

Излезе Linux дистрибуцията KaOS 2020.05 с най-доброто от KDE Plasma и обновени пакети.

Разработчиците на Linux дистрибуцията KaOS публикуваха своята най-нова версия 2020.05, която идва предимно с нови пакети.

За читателите, които не знаят, KaOS е Arch Linux-базирана консервативна Linux дистрибуция, която предлага ограничен брой хранилища, а главната цел е предоставянето на качествен софтуер на потребителите. Разработчиците са се фокусирали само в една графична среда KDE Plasma и средата за разработка на междуплатформен софтуер Qt.

Новото издание KaOS 2020.05 е поредната нова версия от месечния цикъл на дистрибуцията, която идва в голямата си част предимно с нови пакети. Някои от тях са Glibc 2.31, GCC 9.3.0, Network Manager 1.22.10, Guile 2.2.6, Linux Kernel 5.6.8, Qt 5.14.2 и др.

KaOS 2020.05 идва с нов изглед на systemd-bootloader, който получава нов облик, заместващ старата тема в черно и бяло, а GRUB буутлоудърът следва концепцията на изгледа на systemd-bootloader, за да бъде в унисон с изгледа на KaOS Midna темата на десктопа за по-добра хомогенност.

Имплементирани са най-новите KDE 20.04 приложения, KaOS IsoWriter вече позволява проверка на интегритета на създадените USB флашки, към инсталатора е добавена възможност за избор на инсталация без офис пакет и избор на минимална инсталация.

Излезе KaOS 2020.05 с най-доброто от KDE Plasma 1

Инсталаторът вече дава и възможност на потребителите да избират софтуер от различни групи пакети, като например можете лесно да инсталирате уеб браузърите Firefox или Chrome още по време на инсталацията. Понеже KaOS никога не е идвала с инсталиран имейл клиент по подразбиране, сега е добавена нова група и за това.

Разработчиците обясняват, че тези нови възможности премахват нуждата в инсталационното ISO да бъдат интегрирани множество софтуерни пакети. В резултат на това предлаганият софтуер е намалял с близо 80 пакета.

Прочетете още:  От Google искат да спрете да използвате Microsoft Edge или ще ви засипят с дразнещи съобщения

Имайки предвид, че KaOS е rolling release дистрибуция, то за да получите най-новите актуализации трябва просто да обновите от ъпдейт мениджъра или да изпълните в терминал следната команда:

sudo pacman -Syu

Ако искате да инсталирате начисто обаче, можете да свалите най-новия ISO образ на KaOS 2020.05 от тук.

С всички новости около последното издание KaOS 2020.05 можете да се запознаете от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)