Излезе Linux Kernel 5.5 RC1 с над 12 500 промени

0
51
Linux Kernel

Излезе първото RC издание на Linux ядрото от серия 5.5.

Линус Торвалдс обяви първото RC издание на Linux ядрото в разработка от серията 5.5. Той обяснява, че merge прозорецът е бил спокоен и сега, след като е затворен, разработката започва с първото RC издание.

Всичко изглежда наистина нормално – малко по-голямо е (по отношение на промените) в сравнение с няколкото минали merge прозореца, но не достатъчно голямо, за да предизвика повдигане на веждите ми“, се казва в анонса.

Около половината от Linux Kernel 5.5 RC1 са драйвъри, а следващата по големина част са архитектурните актуализации, което е абсолютно нормално и както е било винаги досега. Встрани от драйвърите и архитектурните актуализации tooling (perf и selftests) и документацията доминират, но това също е модел, който преобладава в последно време.

Останалата част от изданието са обичайните основни компоненти като файлови системи, core kernel, мрежи и пр. Оказало се е, че въпреки малкия си размер, pipe rework кръпките са били особено трудни за Торвалдс, защото очевидно не са били готови, но въпреки това са били оправени на време и не се е наложило да бъдат премахнати в последния момент.

Торвалдс съобщава още, че липсват VFS актуализации, но усилията ще бъдат съсредоточени към тях през следващия merge прозорец, с който той няма проблем, а и така или иначе вече това издание е достатъчно голямо с над 12 500 промени.

За Linux геймърите, които използват AMD видео карти с архитектура Navi, е налична важна flip поправка, която предизвикваше зависвания при някои игри. След официалното излизане на Linux Kernel 5.5 този проблем вече няма да съществува.

Прочетете още:  Valve продължават да наемат разработчици за подобряването на отворените графични драйвъри в Linux

Повече можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments