Излезе Windows 10 Fall Creators Update Build 17650

0
49
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд

От Майкрософт днес публикуваха нов Windows 10 Redstone 5 (Fall 2018) билд 17650 за потребителите от Insider програмата, които участват в Skip Ahead кръга. Новият билд добавя важни актуализации за Windows Defender и поправя различни познати до момента проблеми.

В Windows 10 Redstone 5 (Fall 2018) билд 17650 от Майкрософт са актуализирали зашитната стена на Windows Defender, която вече може да работи със субсистемата за Linux (WSL). Това дава възможност да се конфигурират правила за процесите, които се използват в WSL така както това се случваше до момента с процесите на Windows 10.

Към защитната стена на Windows Defender също така са добавени уведомления за WSL процесите, което означава, че при поискване на достъп до определен порт на процес от WSL, потребителят ще бъде уведомен и ще му бъде дадена възможност да позволи или забрани действието.

Също така са добавени подобрения при Fluent Design, Windows Defender Security Center вече използва акцентирания цвят, който сте взели от Windows 10 и бива показван в тайтъл бара, когато Sets е пуснат. Поправени са проблеми при пространствата и категориите вече се показват коректно и още много поправки на дълъг списък с проблеми.

Към момента билдовете от Redstone 5 се предлагат само на потребителите от Skip Ahead кръга, но това ще се промени и те ще започнат да бъдат предлагани и на потребителите от бързия канал веднага щом Windows 10 Spring Creators Update бъде публикуван. Това трябваше да се случи още на 10-и април, но изданието беше забавено заради сериозни проблеми, които предизвикват син екран на смъртта (BSOD).

Прочетете още:  Майкрософт вдигат цените за бизнеса във Великобритания
0/5 (0 Reviews)