Излезе Wine 5.8 с 44 поправки

4
75
Wine Linux игри

Излезе Wine 5.8 с 44 поправки и различни подобрения като GIF енкодер, още повече работа по VKD3D и др.

Тук е осмото малко издание от серията 5.х в разработка на Wine за играене и използване на Windows приложения под Linux. Wine 5.8 идва с поддръжка за Plug & Play нотификации, още повече свършена работа при WineD3D Vulkan бекенда, подобрена поддръжка за компилиране с Clang в MSVC режим, първоначална имплементация на GIF енкодер, актуализации при Vulkan спецификациите, различни поправени проблеми.

Общият брой на поправените проблеми е 44, сред които виждаме поправено стартиране на Grand Theft Auto IV с XLiveLess, демо версията на ABBYY FineReader 11 вече не се срива при опит за активация, при Anno 1701 сега се показват изображенията в ANNOpedia при включен anti-aliasing, Karaoke DVD Burner v1.0 вече не се срива при натискане на бутона „Create and Burn“, поправено е сриване при стартиране на Warcraft 3.

Отстранен е проблемът с инсталирането на Acronis Disk Director 12, коригирани са проблеми при Steam версията на StreetFighter V Arcade Edition, поправено е сриване при стартиране на Darsksiders Warmastered Edition, при Notepad++ са поправени проблеми при шрифта Fira Code, отстранен е проблемът с невидимите единици на военната карта при Shogun: Total War, поправени са различни сривания при Riot Vanguard, описанията и тултиповете при The Witcher: Enhanced Edition вече се показват коректно и още.

Всички промени при Wine 5.8 можете да видите в официалния анонс.

5/5 (2 Reviews)
Прочетете още:  KDE Plasma 5.17 търпи поправки в последния момент
Абониране
Извести ме за
guest
4 Comments
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
3 години

А, аз и без пача се оправих. Просто деинсталирах всичко с „wine“ в името, изтрих /.wine и го инсталирах наново, като този път wine-gecko i mono не му ги свалих ръчно, а го оставих самò да поиска да си ги инсталира. И като си ги инсталира самò, се оправи.

Валсо
3 години

Добро, добро! 5.7 беше много бъгната. След преинсталацията на арч инсталирах Виното, пуснах notepad++ и виното се счупи моментално, та трябваше да преинсталирам и него.