От Майкрософт са се съгласили да купят GitHub

0
38
Майкрософт придобиха GitHub за $7.5 млрд. Разработчиците не са доволни

След като преди няколко дни излязоха слуховете, че GitHub ще стане част от империята на Майкрософт, сега те се потвърждават. От Bloomberg съобщават, че от Майкрософт са се съгласили да закупят сайта за хостване на код, чиято стойност е около 2 милиарда долара.

Шефовете на GitHub били впечатлени от изпълнителния директор на Майкрософт Сатя Надела, който всячески се опитва да промени създадения образ на компанията като пръв противник на Linux и на отворения код. Откакто Надела застана начело на Майкрософт, компанията започна да публикува части от кода на свои продукти, работи в тясно сътрудничеснво с общността на отворения код и освен това е сред най-големите дарители в Linux Foundation.

Всичко това е наклонило везните в полза на компанията от Редмънд и шефовете на GitHub в крайна сметка са преценили, че е добре за сайта да се присъедини към Майкрософт. Разбира се, трябва да си даме сметка за целите, поради които Майкрософт помагат на отворения код и Linux като цяло. Въпреки коренната промяна в курса на поведение в тази област, техните вложения се възвръщат многократно, защото се възползват от огромния ресурс на общността, а освен това използват тази стратегия за привличане на способни разработчици.

В същото време GitHub е един от най-големите сайтове, който разработчиците използват са споделяне на код. Въпреки това в последните години те имат финансови проблеми и не могат да излязат на печалба. От Майкрософт неведнъж са имали намерение да закупят GitHub, но сега, предвид обстоятелствата, е напълно възможно в скоро време да видим тази сделка приключена.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Все повече Linux приложения са налични при Intel Braswell Chromebook устройствата