Подобрения за Intel лаптопи получи Linux Kernel 4.12

0
898
Чип може да спре епилептичните припадъци


Ядрото в разработка на Linux с версия 4.12 получи Intel подобрения за различни модели лаптопи като Fujitsu, Dell, Lenovo и други.

Очевидно разработчиците наблягат върху драйвърната поддръжка и сега, малко след излизането на множество нови Intel звукови драйвъри и поправки за тях, бяха добавени и множество подобрения за различни модели лаптопи, които използват Intel.

Новите platform-drivers-x86 обновления предлагат множество промени и различни подобрения, от които лаптопите и ултрабуковете ще имат полза, както и са добавени нови драйвъри за тях.

Добавена е поддръжка за новите модели Ideapad, Silead, ASUS и Xiaomi. Добавени са нови бързи клавиши за Thinkpad и други модели, които използват intel-vbtn, както и поддръжка за усилване и намаляване на нивото на звука.

Добавени са драйвъри за Intel Cherry Trail ACPI INT33FE, при acer-wmi е добавена възможност за настройване на акселерометър при намерено ACPI устройство, при ASUS има поправка за правата при cpufv sysfs файла.

При лаптопите на Dell има различни подобрения при подсветката, а към драйвъра е добавена и нова настройка за изгасяне на подсветката след определено време, в режим на включено зарядно и още наистина много промени за различни компоненти при Xiaomi, HP, Fujitsu, ASUS, безжични модули и други.

Пълният списък с подобренията и новите драйвъри можете да разгледате тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе DXVK 1.5.2 с поддръжка за Vulkan 1.1