Работата по Vulkan при самолетния симулатор X-Plane напредва

0
61
Самолетен симулатор X-Plane Vulkan

Работата по Vulkan при самолетния симулатор X-Plane напредва. Идват още подобрения.

Разработчиците от Laminar Research продължават с подобренията при Vulkan и Metal (за Apple) за своя самолетен симулатор X-Plane. След като в началото на април те обявиха X-Plane 11.50 Beta, когато беше съобщено и за заместването на OpenGL с Vulkan и Metal, сега от компанията публикуваха нов блог пост, в който съобщават за развитието на разработката на реалистичния самолетен симулатор.

В него разработчиците обясняват, че са имали проблеми с минало бета издание и са се чудели как да направят така, че това да не се случи отново. След множество предложения най-накрая се е стигнало до решението бета изданията да бъдат давани на разработчици от трети страни в техния Slak канал.

В бета версиите 7 и 8 е имало множество промени, а тези разработчици от трети страни са намерили наистина много проблеми, някои от които са били пропуснати от вътрешните тестове на Laminar Research. Това е и причината Beta 7 и Beta 8 да не бъдат публикувани, докато проблемите не бъдат разрешени.

Сега X-Plane 11.50 Beta 9 идва с поправени проблеми като проблеми с инициализирането и зареждането на Vulkan, примигване на самолетите с различни цветове, проблеми с повърхностите, поправен е проблем със сриване на VRAM профайлъра, добавени са забавени с времето Vulkan функционалности и др.

Засега има още важни проблеми за решаване като оптимизиране на избора на видео карта при системи с повече от една видео карта. Когато главните проблеми бъдат решени, разработчиците ще се офокусират върху оптимизиране на представянето на X-Plane, за да може както Vulkan, така и Metal да имат по-добро бързодействие от OpenGL.

Прочетете още:  Излезе Proton 5.0-4 с важни поправки

X-Plane 11.50 Beta 9 е наличен за операционните системи Linux, Windows, Android и macOS. При macOS вместо Vulkan се използва Metal, а при другите Vulkan. OpenGL засега е оставен като резервен API.

Повече подробности можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments