Започна разработката на Ubuntu 19.10. Налични са ISO образи за сваляне

0
929
Ubuntu

Миналата седмица излезе Ubuntu 19.04 Disco Dingo, което издание заслужава внимание и се очертава като добър ход напред. Изданието използва Linux Kernel 5.0, което осигурява по-добра хардуерна поддръжка, графичната среда GNOME 3.22, която идва с множество подобрения в представянето и външния вид, по-добра защита срещу уязвимостите Spectre и Meltdown и по всичко личи, че е добра идея за потребителите да го инсталират.

С излизането на 19.04 обаче се отбелязва още един етап и това е началото на разработка на Ubuntu 19.10, чието кодово наименование беше разкрито наполовина миналия петък. В резултат на това вече са налични daily ISO образите за сваляне за потребителите, които искат да тестват Ubuntu 19.10 и да видят в каква посока се развива разработката.

Засега не са публикувани какви ще са плановете за промени на разработчиците от Canonical, като единствено се знае, че в новото издание на Ubuntu ще се използва GNOME 3.34. Може би тук няма да видим големи промени, предвид факта, че то ще е последно издание преди следващото LTS издание с удължена поддръжка Ubuntu 20.20 и нещата трябва да се държат под контрол. За някои потребители може да представлява интерес Trello дъската на тази версия.

Започна разработката на Ubuntu 19.10. Налични са ISO образи за сваляне 3

Относно кодовото наименование на Ubuntu 19.10, както вече беше съобщено по-горе, то е известно наполовина и започва с Eloan. Имайки предвид факта, че от екипа на Ubuntu винаги използват думи, започващи с една и съща буква, то животното също ще започва с буквата „Е“, но списъкът с тези животни е дълъг и е трудно да предположим с точност кое ще бъде избрано. Това може да е Elephant (слон), Emu (ему), Eagle (орел) и пр.

Прочетете още:  AMD разширява Epyc и Ryzen линиите с нови процесори (видео)

Точната дата на излизане на Ubuntu 19.10 засега не е известна, но както винаги то ще излезе през октомври, както показва и номенклатурата в името му и какъвто модел от Ubuntu следват от десетилетия. Седмиците за тестване най-вероятно ще бъдат през юли и септември, след което ще излезе и единственото бета издание.

Можете да свалите първите daily ISO образи на Ubuntu 19.10 от тук.

0/5 (0 Reviews)