VMware Workstation Pro 15.0.3 Build 12422535 Final download

0
1089
VMware Workstation Pro 15.0.3 Build 12422535 Final download

VMware Workstation Pro е софтуер, който позволява множество виртуални машини с различни операционни системи, на една реална машина.

VMware Workstation Pro 15.0.3 Build 12422535 Final download 1

VMware Workstation Pro е софтуер за виртуализация, който дава възможност на потребителите, администраторите и разработчиците да имат различни операционни системи във виртуална среда.

Всичко това става без реалната операционна система да е засегната по какъвто и да било начин. Операционните системи се инсталират както обикновено, като дори има настройки за BIOS и буутващо устройство. За всяка машина се създава виртуален хард диск, на който всъщност се инсталира и операционната система. VMware Workstation Pro се предлага за Windows и Linux.

Поддържаните операционни системи, които могат да бъдат инсталирани във виртуална среда чрез този софтуер са Windows, Linux, DOS, FreeBSD, Novell NetWare, Novell Open Enterprise Server, Sun Solaris и други. Трябва да се има предвид обаче, че компютърът, на който ще е са инсталирани виртуалните машини, трябва да е с x64 битова операционна система. В същото време във виртуалните машини могат да се инсталират x86 операционни системи безпроблемно.

VMware Workstation Pro

 

Инсталацията на VMware Workstation Pro е много лесна, като за Linux разработчиците са се постарали също да направят инсталатор, който наподобява процеса на инсталиране при програми в Windows. Интерфейсът е много добре организиран като повечето важни функции се намират в основния прозорец, което осигурява бърз достъп до тях. Там може да се достъпи функцията за създаване на виртуална машина, отваряне на виртуална машина, да се достъпят различни менюта и пр.

В страничния панел са разположени инсталираните виртуални машини, ако има такива, като изборът между тях е много лесен. След като е маркирана машината тя може да бъде стартирана много лесно с дабъл клик или със специалния за целта бутон.

VMware Workstation Pro предлага двустранно споделяне на клипборд, прехвърляне на файлове с влачене, мапване на директория, прихващане на оптични устройства, създаване на снапшоти към определен момент на операционната система, от който може тя да бъде върната при евентуални проблеми.

Прочетете още:  WinHex 19.5 download - hexadecimal редактор

Софтуерът поддържа и бриджване на съществуващи мрежови адаптори, CD или DVD-та, USB драйвове и хард дискове. За всякаа една виртуална машина може да бъде настроен какъв хардуер да използва тя, като например брой процесорни ядра, обем оперативна памет, видео памет и пр.

Всяка една машина лесно може да бъде рестартирана, изгасена или пък запазена в текущото ѝ състояние, като после, при нужда тя да бъде използвана отново, отпада нуждата да бъде стартирана наново.

Допълнително се предлага Unity режим, в който инсталираните приложения на виртуалната машина могат да бъдат стартирани на реалната, осъществяване на отдалечен достъп, редактиране на правата за всяка една виртуална машина, инсталиране на различни полезни инструменти, използване на физически принтери и флаш драйвове и още.

VMware Workstation Pro е полезен софтуер, с който могат да се създават, както и да се подкарват виртуални машини. При вече създадени виртуални машини може да се използва VMware Workstation Player, който е безплатен.

Промени спрямо миналата версия:

Spoiler

Fixes:
VMware Workstation Pro contains elevation of privilege vulnerabilities
Workstation does not handle paths appropriately. This may allow the path to the VMX executable, on a Windows host, to be hijacked by a non-administrator leading to elevation of privilege. The Common Vulnerabilities and Exposures project (cve.mitre.org) has assigned the identifier CVE-2019-5511 to this issue. See VMSA-2019-0002 for further information.
COM classes are not handled appropriately. This may allow hijacking of COM classes used by the VMX process, on a Windows host, leading to elevation of privilege. The Common Vulnerabilities and Exposures project (cve.mitre.org) has assigned the identifier CVE-2019-5512 to this issue. See VMSA-2019-0002 for further information.
Updated OpenSSL library version to 1.0.2q.
Updated libxml2 library version to 2.9.9.

[collapse]

Лиценз: Trial

Download: VMware Workstation Pro 15.0.3 Build 12422535 Windows Final

Download: VMware Workstation Pro 15.0.3 Build 12422535 Linux Final

0/5 (0 Reviews)