SSD Fresh 2019.8.1 Final download – SSD диск оптимизиране

0
1559
SSD Fresh 2018 (7.43) Final download - SSD диск оптимизиране

SSD Fresh e удобен и лесен безплатен инструмент, с който може да се наблюдават SSD дискове, да се вземе информация за тях и да оптимизират, като по този начин се удължи животът им.

SSD Fresh 2019.8.1 Final download - SSD диск оптимизиране 1

Животът на SSD дисковете е пряко свързан с броя презаписи, които се осъществяват върху тях. Това износване обикновено се нарича „wearing“. В интернет има показани много начини за оптимизиране на SSD дискове и избягване на износването им, за да бъде удължен животът им, но повечето потребители нямат нужните умения, за да извършат някои от нужните действия, а на други просто не им се занимава.

За щастие има програми като SSD Fresh, с които операционната система може автоматично да бъде оптимизирана, за да работи по начин, по който щади SSD устройството, да се спрат определени функции на операционната система, които не са полезни за SSD и в същото време да предостави полезна информация от различни аспекти.

SSD Fresh

 

SSD Fresh дава възможност за автоматично или ръчно оптимизиране. Автоматичното оптимизиране става за секунди и изисква натискането на само един бутон.

Ръчното оптимизиране изпраща потребителя пред няколко опции, които той преценява дали да остави включени или изключени. Там той може да изключва TRIM, индексирането в Windows, създаването на логове за различни събития, функцията за създаване на къси имена за съвместимост с по-стари версии на Windows, prefetch, дефрагментация на буут файловете, отбелязване на дата, в която конкретен файл е бил достъпен за последно, включване или изключване на Windows функцията за оптимизиране на дискове, както и информация за това дали дискът е в AHCI или IDE режим.

Прочетете още:  CrystalDiskInfo 8.3.1 Final download - информация SSD/HDD, S.M.A.R.T., скорост

Всяка една от тези функции може съвсем лесно да бъде включена или изключена, като SSD Fresh дава детайлна информация под всяка опция, за да може потребителят да бъде информиран за избора, който прави. Статусът, с който се отбелязва дали дадена функция е включена или изключена се вижда много добре и не може да се допусне объркване.

Освен функциите за оптимизиране на SSD устройствата, SSD Fresh дава и различна детайлна информация относно свързваните към машината хард дискове – както SSD, така и обикновени HDD. Потребителят може да види общия размер, заетото пространство, файловата система, буквите, с които се инциализират отделните дялове, общ брой на дяловете, а в приятен вид на километраж се дава информация за състоянието и нивото на оптимизацията за съответното устройство.

SSD Fresh е надежден софтуер, с който може да се оптимизират SSD дискове по много лесен начин, с един клик на мишката. Поставените задачи биват извършвани много бързо, а програмата работи стабилно, без да изисква голям компютърен ресурс.

Промени спрямо миналата версия:
Complete new design; support for Windows 8.1 plus option to read the Read the AHCI setting.

Лиценз: Shareware

Download: SSD Fresh 2019.8.1 Final

5/5 (1 Review)