CPU-Z 1.90.1 Final download

0
1073
CPU-Z 1.88.0 Final download

CPU-Z е софтуер, който ви дава информация за някои хардуерни аспекти от вашия компютър.

CPU-Z 1.90.1 Final download 1

Такива са например модел на процесор, неговата честота, кодово название, кеш, дънна платка, чипсет, памет, вид на памет, SPD, тайминги на паметта, следене вреално време честотата на всяко ядро на процесора и честотата на паметта (RAM).

Инсталацията е бърза и безпроблемна, но въпреки това някои потребители може да искат да я прескочат. Те могат да се обърнат към portable (портъбъл) версията CPU-Z portable, която не се нуждае от инсталация и може да се стартира от външен носител, като флашка например.

Интерфейсът е добре организиран за по-лесна работа с приложението, като не блести с някаква особена привлекателност, но спрямо характера на програмата и естеството ѝ, външният вид не е най-важното нещо.

CPU-Z

Разделен е на няколко секции – CPU, Caches, Mainboard, Memory, SPD, Graphics, About. Във всяка една от тези секции потребителят може да намери полезна информация относно дънна платка, чипсет, процесор, памет, като например bus speed и скорост на ядрата в реално време, FSB идруги. Приложението може да помогне дори в разпознаването на някой неразпознат хардуерен компонент.

Събирането на лог файлове винаги е била част от този софтуер, като информацията може да се експортне като обикновен текстови файл или HTML, като тази информация може и да се изпрати на разработчика за валидиране.

Със своята простота на използване и голяма ефективност CPU-Z надминава много конкуренти в този сегмент. Лекотата и минималното използване на компютърен ресурс само подпомагат този факт.

Промени спрямо миналата версия:

  • AMD Ryzen Threadripper 3000 preliminary support
  • Intel Ice-Lake preliminary support
  • NVIDIA RTX 2070 and 2080 Super
Прочетете още:  Portable Windows Repair 2018 (4.4.6) Final download - поправяне на грешки при Windows

Лиценз: Безплатен

Download: CPU-Z 1.90.1 Final Windows x86_64

Download: CPU-Z 1.78.2 Final Windows ’98 x86

Download: CPU-Z Final Android

0/5 (0 Reviews)