Portable CPU-Z 1.90.1 Final download

0
982
CPU-Z 1.88.0 Final download

Portable CPU-Z е софтуер, който ви дава информация за някои хардуерни аспекти от вашия компютър.

Portable CPU-Z 1.90.1 Final download 1

CPU-Z portable е портъбъл версията на CPU-Z и дава информация за някои аспекти от вашия компютър.

Понеже програмата е portable, то тя не се нуждае от инсталация, като по този начин потребителите лесно могат да я стартират от външен хард диск, флашка, CD/DVD или някакъв друг външен носител, без да оставят следи в регистъра на Windows.

Интерфейсът е стандартен, добре подреден, без да е наблегнато на усилия да е привлекателен, но предвид естеството на програмата и множеството информация, която предоставя, това не е най-важното. Някой начинаещ потребител може да се загуби в данните, които предоставя програмата, но повечето напреднали потребители ще ги намерят за много полезни.

CPU-Z дава информация за процесора, за дънната платка, за чипсета, за кеша на процесора, за неговото кодово название, честота, FSB, честота на RAM, нейния обем, SPD, тайминги, волтажи на процесора, тип и версия на BIOS и още много.

Като допълнение има възможност за експортиране на логовете, като текстови файл или HTML, за по-нататъшно разглеждане или изпращане до разработчика за валидиране.

Portable CPU-Z

Интерфейсът на Portable CPU-Z е разделен е на няколко секции – CPU, Caches, Mainboard, Memory, SPD, Graphics, About. Във всяка една от тези секции потребителят може да намери полезна информация относно дънна платка, чипсет, процесор, памет, като например bus speed и скорост на ядрата в реално време, FSB идруги. Приложението може да помогне дори в разпознаването на някой неразпознат хардуерен компонент.

Събирането на лог файлове винаги е била част от тази програма, като информацията може да се експортне като обикновен текстови файл или HTML, като тази информация може и да се изпрати на разработчика за валидиране.

Прочетете още:  Windows Activation Key Viewer 1.1 download

Със своята простота на използване и голяма ефективност Portable CPU-Z надминава много конкуренти в този сегмент. Лекотата и минималното използване на компютърен ресурс само подпомагат този факт.

Лиценз: Безплатен

Промени спрямо миналата версия:

  • AMD Ryzen Threadripper 3000 preliminary support
  • Intel Ice-Lake preliminary support
  • NVIDIA RTX 2070 and 2080 Super

Download: CPU-Z 1.90.1 Final Windows portable x86_64

Download: CPU-Z 1.78.0 Final Windows ’98 portable x86

5/5 (1 Review)