Най-голямата банка в Нова Зеландия все още е на Windows XP

0
36
Най-голямата банка в Нова Зеландия все още е на Windows XP


Тази година Windows XP става на 15 години, но все още много хора и институции го използват, въпреки че от Microsoft спряха поддръжката за него през април 2014.

ANZ, най-голямата банка в Нова Зеландия е една от тях. От [url=http://www.stuff.co.nz/business/7605236 … Windows-XP“ target=“_blank]Stuff.co.nz[/url] съобщават, че клиент на банката случайно забелязал, че изполват Windows XP на компютрите си и ги попитал дали все още получават поддръжка от страна на Microsoft, за да запазят неговите и на други хора данни подсигурени и защитени, но от банката са му отказали отговор.

Ако те си плащат за персонална поддръжка, всичко е наред, но ако това не е така, само един вирус да се промъкне в системата и това ще е равно на катастрофа.

От банката отказват да дадат информация дали имат намерение за миграция към по-нова версия на Windows, но казват, че цялата информация е добре защитена, както и достъпът до масивите с информация и терминалите са обект на всекидневни грижи и щателни проверки.

Windows XP остава да бъде много популярна сред потребителите, въпреки спряната поддръжка от страна на Microsoft преди близо две години. Според различни източници тази операционна система държи над 10% от пазара на десктоп машини.

Много големи организации все още продължават да я използват, като сред тях са известни гиганти като Британската кралска флота, която дори използва специално направена версия на подводниците си.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ubuntu 20.10 инсталаторът ще включва автоматично TRIM при ZFS