Майкрософт най-накрая пусна Skype версия 1.6 за Linux

0
43
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams


Мина доста време от последния ъпдейт за Skype за Linux, който пуснаха от компанията, но днес, най-накрая, дадоха зелена светлина за новата версия, която носи със себе си някои нови функции и подобрения.

Версия 1.6 продължава да бъде продължението на алфа стадия на новата версия за Skype за Linux, като старата версия замръзна на 4.3.0.37.

В новата 1.6 алфа версия на Skype за Linux вече могат да се поставят файлове от клипборда, което прави споделянето на файлове с вашите контакти много по-лесно. Могат да се откачат буукмарковете от секцията скорошни разговори, както и да се достъпят нови настройки за емотиконите, които могат да бъдат намерени в Settings->Messaging.

При премахване на бъгове новата версия може да се похвали с поправяне на проблема при който груповите чатове не бяха автоматично конвертирани с малки букви след редакция, както и проблемите при цитиране на постове.

Въпреки, че новата версия на Skype за Linux се подобрява все повече, все още липсват ключови функции като споделяне на екран, което е много популярна възможност при Windows, както и преименуване на контакти, като и двете възможности бяха налични при стария Skype клиент за Linux.

За съжаление няма данни кога и дали въобще от Майкрософт възнамеряват да включат тези важни функции към новия Skype за Linux, но имайки предвид, че все пак това е алфа версия, всички шансове изглеждат напълно реални. В момента компанията е отворена за всякакви мнения и отзиви, така че, ако искате да бъдете чути, можете да опитате да дадете своето мнение.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе нова версия на енджина Unigine (видео)