Microsoft Office бива блокиран при Chromebook

0
26
Microsoft Office бива блокиран при Chromebook


Някои потребители съобщават, че не могат да инсталират различни Microsoft Office приложения, като причината към момента не е известна.

Различни постове в [url=“ target=“_blank“ rel=“nofollow]reddit[/url] разкриват, че редица Chromebook потребители не могат да инсталират някои Microsoft Office приложения от Google Play Store.

При опит да бъдат инсталирани те биват третирани като несъвместими, което кара потребителите да повдигат някои въпроси относно стратегията на Майкрософт спрямо конкурентните платформи.

И докато много от тях бързат да обвинят софтуерния гигант за това, че блокира Office при Chromebooks, предполагайки, че това е така, защото това е конкурентна платформа, трябва да се отбележи, че всъщност от Майкрософт нямат никакъв интерес да правят това.

Майкрософт усърдно се бори с Android и ако спре такъв голям продукт като Office, то това би било самоубийствен ход, защото потребителите много бързо ще се насочат към други решения, включително и тези, които се предлагат от Google.

Едно от устройствата, на които не може да се инсталира Office директно от Google Play Store, е 10.1-инчовото устройство ASUS Flip, което при други обстоятелства не би имало проблеми да се справи с този софтуер.

Една възможна причина може да е размерът на дисплея, като се има предвид, че от Майкрософт предоставят безплатно своите приложения само на устройства, чиито дисплеи са по-малки от 10.1 инча, както се и споменава в техните условия за използване:

„Преглеждайте, създавайте и редактирайте документи с познатия интерфейс на Office, който е оптимизиран за мобилни устройства и таблети. Основните функции по редактиране са налични за устройства, чиито размери на дисплеите са под 10.1 инча.“

Прочетете още:  Бъг при Windows 10 Fall Creators Update му пречи да се инсталира на някои машини

Разбира се, различните Office приложения могат да бъдат инсталирани на всяко едно Android устройство и без да бъдат сваляни от Google Play Store, като самите APK файлове просто могат да бъдат свалени от друго място.

0/5 (0 Reviews)