Mythbuntu Linux спира да съществува

0
56
Mythbuntu Linux спира да съществува


Екипът, който стои зад Mythbuntu Linux с тъга обяви края на проекта, който беше официално закрит.

Mythbuntu беше операционна система, която съчетаваше в себе си MythTV HTPC софтуера с Ubuntu Linux, който представляваше свободен и с отворен сорс digital video recorder (DVT) проект.

Малкият екип около тази дистрибуция съобщи днес в анонс:

„Беше дълго приключение от 7.10 (Gutsy Gibbon), но е време да приключваме… Mythbuntu престава да съществува като отделна дистрибуция. Ще направим необходимите стъпки, за да изтеглим специфичните пакети на дистрибуцията от репозиториите, освен ако някой не реши да ги осинови. Пакетите за MythTV в официалните репозитории и Mythbuntu PPA ще продължат да съществуват и ще бъдат актуализирани своевременно.“

Причината за закриването на проекта е в малкото хора в екипа, които са останали да работят по него. Към момента те са едва двама човека, а преди това са били десет. Всекидневните задачи по поддръжката на дистрибуцията са станали невъзможни за изпълнение от намаления състав на екипа.

Отсега нататък няма да има нови издания на Mythbuntu Linux, както няма да има повече и ISO имиджи, но MythTV ще може да бъде инсталиран и използван от потребителите.

Екипът на Mythbuntu препоръчва за тези, които искат да използват MythTV, да използват за основа Xubuntu Linux и просто да добавят [url=https://launchpad.net/%7Emythbuntu“ target=“_blank“ rel=“nofollow]Mythbuntu PPA[/url], която ще продължи да предоставя най-новите версии на софтуера.

Ако някой иска да осинови проекта и да го поддържа, може да се свърже с екипа на официалната уеб-страница.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе A Total War™ Saga: THRONES OF BRITANNIA за Linux и използва Vulkan