Lenovo публикува детайли относно новите си модели лаптопи

0
86
Lenovo публикува детайли относно новите си модели лаптопи


Флагманите при лаптопите на Lenovo ще се предлагат с Windows 10 Signature Edition, с последните Kaby Lake на Intel, поддръжка за Precision TouchPad драйвърите на Майкрософт и новата технология за дискове Optane.

От Lenovo избързаха и решиха да пуснат информация относно новите си лаптопи няколко дни преди CES 2017. Лаптопите на компанията ще получат различни подобрения и най-новите технологии на пазара.

Някои от ThinkPad моделите ще бъдат първите компютри, които ще използват новите дискове с Optane технологията. Optane предоставя много по-високи скорости от SSD дисковете, а също така и предоставя много повече издържливост на презаписи от NAND.

Лошата новина е, че новите Optane дискове ще бъдат с големина от 16GB, така че ще трябва да се използват в тандем с обикновени SSD или HDD дискове. Също така тези компютри ще се появят малко по-късно през 2017-та година, след другите модели без Optane, когато първите дискове използващи Optane технологията се появят на пазара.

От Lenovo продължават да предпочитат процесорите на Intel и техните модели ThinkPad ще бъдат с последните чипове от седмо поколение Kaby Lake. От компанията също така следват тенденцията за преминаване към USB-C, както и поддръжка за Thunderbolt 3 свързаност.

Новите ThinkPad модели T470 и T570 ще имат Windows Hello камери, които ще могат да разпознават лица. Новите лаптопи ще получат и софтуерен ъпдейт на драйвърите за Precision TouchPad, които ще дадат по-прецизен контрол върху въвежданите жестове.

От своя страна Майкрософт ще доставят Windows 10 Signature Edition за ThinkPad моделите през 2017-та година, което ще гарантира, че версията на операционната система е чиста от блоутер, задни вратички и вируси.

Прочетете още:  Излезе Flatpak 0.8.3 с поддръжка за затворените драйвъри на Nvidia

Има и една забележителна промяна във външния вид – Неизменното черно при бизнес лаптопите на Lenovo вече имат алтернатива за по-младите потребители. Новите ThinkPad модели вече ще се предлагат и в сребърна разцветка.

Интересно е само дали новите модели ще бъдат сертифицирани за Windows 10, което обикновено означава, че на тях потребителите не могат да инсталират друга операционна система различна от операционната система на Майкрософт.

Бъдещето ще покаже, но може да се наложи от Lenovo наново да публикуват специални версии BIOS, с които да премахват подобен вид нелоялни ограничения.

0/5 (0 Reviews)