Усилията при KDE Plasma 5.12 се насочват към Wayland

0
44
KDE Plasma

Разработчиците на KDE Plasma ще се опитат да направят версия 5.12 „страхотно Wayland издание“.

Излязлата вчера версия 5.11 има различни новости и подобрения като история на нотификациите, подобрения при App Launcher Menu, по-добра поддръжка за Snap при Discover, нов дизайн на KDE System Settings и др., както и различни Wayland подобрения.

Изглежда обаче подобренията при Wayland във версия 5.11 не са достатъчни и днес, поддържащия KWin разработчик Martin Flöser, призовава поддръжката за Wayland да е по-добра при Plasma 5.12.

Той призовава всички разработчици да започнат да използват Wayland на ежедневна база, за гейминг, за браузване или за каквото се сетят и когато намерят проблем да го оправят или поне да го съобщят.

Flöser апелира да не си намират повече извинения, просто да го използват. Той е на мнение, че ако всички разработчици на Plasma започнат да използват Wayland и поправят бъговете или съобщават за тях, версия 5.12 ще бъде едно „страхотно Wayland издание“.

Направете това да се случи! Ако ние като разработчици не го използваме, няма да мигрираме към него и след пет години. Ние трябва да положим усилия за Wayland, трябва да го пробваме. Трябва да покажем, че го използваме, например, да даваме скрийншоти с Wayland иконата вместо с X и подобни„, казва още Martin Flöser.

Според плановете Plasma 5.12 трябва да излезе през януари 2018-та и ще бъде издание с удължена поддръжка (LTS).

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  ThinkPad лаптопите с два вентилатора ще могат да бъдат контролирани при Linux Kernel 5.8