Майкрософт пусна реклами, с които можете да пробвате играта преди да я купите

0
58
Майкрософт пусна реклами


Майкрософт пуснаха нов тип реклами, които позволяват на потребителите първо да изпробват играта и да преценят дали им харесва. Разбира се, за да е налична новата функция, играта трябва да е Windows Store.

Новият тип реклами са пряк отговор на обявените миналата година от Google Instant Apps за Android.

Instant Apps позволяват отваряне на дадено приложение, без да се налага да инсталирате APK файла, но функцията е все още в разработка и предстои тепърва да бъде пусната официално.

При цъкането на така наречените „playable ads“, получавате възможност да изпробвате игра в продължение на три минути, през което време да решите дали ви харесва и дали си струва да купите продукта.

Този нов вид реклама може да е много полезен за независимите разработчици на игри, които нямат все още изградена репутация и обикновено потребителите ги подминават. Така те ще могат директно да ви покажат качествата на продукта си.

Playable ads са функция, която е част от общата Windows Universal Apps инфраструктура, което означава, че на разработчиците ще се наложи само да добавят опция „Опитай сега“ и тяхното приложение ще е съвместимо с новата технология.

Новият тип реклами работят на десктоп машини и на таблети с Windows 10, като, разбира се, приложението трябва и да е от Windows Store. Playable ads предлага и защита против измами, като играчът е ограничен само до първо ниво.

Новата система предложена от Майкрософт размива границите между приложенията и уеб сайтовете, където се намират те.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Видео драйвърите на AMD за Linux може да получат контролен панел отново