IBM успя да постави нов рекорд с 330TB информация от касета с лента

0
47
IBM успя да постави нов рекорд с 330TB информация от касета с лента


IBM успяха да изтискат рекордните 330TB от касета с лента или 201Gbit на квадратен инч. Това е 20 пъти повече от конвенционалните ленти, които се предлагат в момента.

Успехът е постигнат в сътрудничество със Sony Storage Media Solutions, които са изработили лентата с висока наситеност, съобщават от The Verge.

През последните десет години от IBM успяха да постигнат 6.67 Gbit на квадратен инч, за да могат в днешно време да отбележат рекордните 201Gbit/sq. inch. Подобна наситеност позволява да се сложат до 330TB в една касета с лента, което е огромно количество пространство.

Доктор Mark Lantz от IBM обяснява, че новата технология за насищане дава възможност капацитетът да се удвоява на всеки две години, което гарантира, че този тип лента ще бъде актуална през следващите години.

„Въпреки че цената на новия тип лента ще е по-висока от тази на лентата, която се предлага в момента, то потенциалът за много висок капацитет ще направи цената за терабайт доста атрактивна, превръщайки технологията за подходяща за използване в облака,“ допълва Evangelos Eleftheriou .

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  UbuntuDDE - комбинация от Ubuntu 20.04 и Deepin Desktop