Струва ли си да си купите iPhone X?

0
243
Струва ли си да си купите iPhone X?


От Apple обявиха официално трите си нови телефона iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X, но наистина ли си струва да си ги купите?

Няма съмнение, че много хора са развълнувани от излизането на тези три устройства, като коментарите за момента са в голямата си част позитивни, като дизайнът също бива харесван.

Но тук идва големият въпрос – да си купите ли новия iPhone или да пропуснете? Ако сте фен на Apple, то вие сигурно вече притежавате iPhone 7, iPhone 7 Plus или iPhone 6s. Ако това наистина е така, то смисълът от ъпгрейд към iPhone 8 леко се обезсмисля, защото това са същите устройства, с някои подобрения.

Това често се получава при Apple и кара някои потребители да се чудят дали има смисъл да си дават парите за по-новия актуален към момента модел.

Разбира се, новите новите iPhone модели са по-бързи, iPhone X е с шестядрен A11 Fusion чип, но това не прави автоматично вашия iPhone 7 по-бавен. Той е достатъчно бърз към днешна дата и е точно толкова бърз, колкото е бил и онзи ден, преди излизането на осма серия на iPhone.

Ако продължите да използвате устройството по същия начин и всичките негови функции като Touch ID, стриймване на видео, снимане с камерата, слушане на музика и браузване в интернет, то няма да усетите никаква разлика между седмо и осмо поколение.

Със сигурност камерата на iPhone 8 е по-добра, ще получите дизайн без безели, но трудно можем да оправдаем подобни екстри с подобна разлика в цената, особено неоправданите и невероятни 1000 долара за iPhone X модела. Всеки един модел на Apple е все по-скъп и по-скъп.

Прочетете още:  Дялът на Linux при десктопите продължава да расте

Струва ли си да си купите iPhone X? 3

В същото време, ако нямате iPhone и искате тепърва да си купите мощно мобилно устройство, то има и доста алтернативи в лицето на Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy Note 8, Sony Xperia XZ1, OnePlus 5, LG V30, HTC U11 и пр., които струват по-малко и ще си спестите неудобствата от преминаването от Android към iOS и от промяната на навиците.

Технологиите, които се предлагат при iPhone 8 като нови, се използват от години при Android. Нека гръмките маркетингови думи на Apple не ви заблуждават.

Да вземем за пример безжичното зареждане – Android потребителите отдавна зареждат безжично телефоните си, а от Apple определят безжичното зареждане при осмото поколение на iPhone като революция.

Лицевото разпознаване е налично вече две години на пазара и излезе с Lumia 950 XL на Майкрософт. Бързото зареждане идва при Apple с години забавяне спрямо Android устройствата и т.н, и т.н.

Със сигурност можете да си спестите тези $1000 и да ги вложите в нещо, което е далеч по-важно за вас, а не за стари технологии, представени като нови с маркетингови трикове. Разбира се, заблудени фенове ще има винаги и от Apple разчитат именно на това. В дългосрочен план обаче не е възможно да лъжат потребителите си вечно.

Прогнозите за забавянето на iPhone X се сбъднаха и предварителните поръчки ще започнат следващия месец. Реално той ще се появи на пазара чак през ноември.

0/5 (0 Reviews)