От Intel ще работят по нова мощна видео карта, за да се конкурират с Nvidia и AMD

0
38
Чип може да спре епилептичните припадъци

Малко след анонса за съвместна разработка на процесор с AMD, от intel възнамеряват да започнат работа по нова, по-мощна дискретна видео карта, за да могат да отговорят на конкурентите си в тази сфера от Nvidia и AMD.

За тази цел от компанията ще назначат Raja Koduri за главен архитект и вице президент на новата Core and Visual Computing group. Преди да започне работа за Intel, Raja Koduri е работил в AMD като шеф при създаването на графични процесори и напуска компанията вчера.

В анонса се обяснява, че Koduri трябва да започне работа в Intel през декември месец тази година.

Може да се предположи, че след известно време от Intel ще предложат графични карти от висок клас за тежки игри, изкуствен интелект и машинно обучение, област, в която от Nvidia отдавна работят усилено.

Досега от Intel бяха насочили усилията си главно към процесорите при лаптопи, сървъри и персонални компютри, но с наемането на Raja Koduri те ще се опитат да се съревновават с AMD и Nvidia по по-добър начин и в други сфери.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе версия 1.1 на GameMode - инструментът на Feral Interactive за повишаване на производителността на игрите при Linux