Valve пуснаха нова актуализация за SteamOS

0
47

Днес Valve публикуваха нова бета актуализация 2.145 за насочената към геймърите Linux-базирана операционна система SteamOS при Steam Machine. Разбира се, всеки един потребител може да я инсталира и на персоналния си компютър. Актуализацията идва само седмица след SteamOS 2.141 Beta, което означава, че по операционната система се раблоти усилено.

В новата версия 2.145 са поправени някои бъгове, които са съобщени от потребителите, поправен е конфликтът при libglvnd със стария libglvnd-nvidia, добавени са преходни пакети за драйвърите за AMD fglrx-driver и glx-alternative-fglrx, които позволяват ъпгрейд към по-нови версии на SteamOS, актуализирани са фърмуерите, които съдържат версиите с отворен код и тези със затворен на различните драйвъри за всякакъв хардуер.

Като голяма промяна при новата версия може да се отбележи преминаването към Linux ядрото с версия 4.14.13, която е закърпена срещу уязвимостите Meltodwn и Spectre. В съответствие с това са актуализирани и всички пакети, които са свързани с ядрото. Актуализиран е и затвореният драйвър на Nvidia, при който е отстранен конфликт при компилиране с Linux Kernel 4.14.13.

Можете да свалите новата 2.145 бета версия на SteamOS от тук и при открити бъгове да ги съобщите на разработчиците, за да им помогнете да подобрят продукта си.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Dash to Dock v.63 добавя поддръжка за GNOME 3.28 и нови стилове за стартерите