Intel с допълнителни данни за забавянето от кръпките срещу Meltdown и Spectre

0
58
Компютри Linux

Както вече всички знаем, запушването на сериозните уязвимости Meltodwn и Spectre води до намаляване на бързодействието на системите, което се очертава като сериозен проблем.

От Intel вече изнесоха информация относно забавянето при шесто, седмо и осмо поколение на техните процесори, а сега излизат с още допълнителни данни за сървърните платформи.

След серия от тестове се е установило, че забавянето е в минимален порядък от 2% при извършване на типичните за бизнеса и облачните клиенти дейности. Забавянето може да достигне до 4% при Online Transaction Processing (OLTP) теста, който симулира работа на брокерска борса, обяснява генералният мениджър на отдела за дейта центровете Navin Shenoy.

За съжаление обаче при работа с големи масиви от информация стойностите далеч не са толкова ниски.
Деградацията в бързодействието при обработването на големи количества информация може да достигне до твърде сериозните 25%.

Поради тази причина Shenoy обяснява, че се работи в тясно сътрудничество с партньорите, за да може ударът върху производителността да бъде намален до минимум. Неговото мнение е, че кръпката на Google Retpoline, за която от компанията твърдят, че няма никакво или нищожно забавяне върху бързодействието, би била много полезна за справяне с този сериозен проблем.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Новостите при KDE Plasma: седмица 87. Вече поддържа фрактално скалиране при Wayland