Кумулативният ъпдейт KB4074588 за Windows 10 не може да се инсталира

0
58
Майкрософт бъг

Кумулативният ъпдейт KB4074588 за Windows 10 Fall Creators Update от февруарския Patch Tuesday, който излезе вчера, не може да се инсталира при някои потребители.

Едва ли някой е очаквал, че този път всичко ще мине гладко, имайки предвид проблемите, които съпровождат всеки един ъпдейт спуснат от Майкрософт към потребителите. По-скоро всички биха били учудени, ако такива нямаше, но по всичко личи, че това няма да се случи в близко бъдеще. Във форумите на Майкрософт потребители се оплакват, че при опит да се инсталира ъпдейтът, той се проваля с грешка 0x80070bc2.

Потребител обяснява, че системата му казва, че има актуализации, които очакват рестартиране на системата. След рестарт инсталацията не се осъществява, а системата отново му казва, че има актуализации, които очакват рестарт, след което процесът се повтаря вечно. Той е опитал и инструмента за решаване на проблеми при ъпдейтите, но и той не му е помогнал.

За този проблем от Майкрософт засега не издават никаква информация, но ъпдейтът KB4074588 има и други проблеми. При някои потребители той отново не може да бъде инсталиран, но този път с грешката „Update will not initialize“.

В същото време от Майкрософт признават за два други проблема, които се влачат вече от месеци:

– Първият проблем е, че някои потребители, които използват несъвместими антивирусни решения, каквото и да означава това, така и няма да получат ъпдейта.
– Вторият проблем е свързан с Windows Update History, който некоректно отбелязва, че ъпдейтът не е успял да бъде инсталиран.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт премахват всички приложения от магазина си, които съдържат думата Windows